Чи реально запровадити у Львові е-квиток з 1 грудня та де на Львівщині знімали фільм «Довбуш». Підсумки доби

1343 0
Нині 21 жовтня та 605 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 100 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 11 ударів по районах зосередження противника та 4 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, склад боєприпасів та ворожу станцію РЕБ.

Уночі окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовані авіаційні ракети Х-59, крилаті ракети «Іскандер-К» та ударні БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: У школах України дітей навчатимуть керувати дронами. Кожен учень буде мати базові навички та зможе свідомо обрати військову або цивільну спеціальність з керування, вироблення, конструювання чи модернізації дронів.

Та: Львів’ян закликають ставати донорами крові. Щодня чимало поранених воїнів потребують термінового переливання крові.

Акцент дня: «Запровадити е-квиток у Львові з першого грудня – цілком реально». Що у Львові відбудеться раніше – громадський транспорт стане повністю безкоштовний чи, все-таки, запрацює електронний квиток? Tvoemisto.tv поспілкувалось із директором Львівського комунального підприємства «Львівавтодор» Миколою Власюком і представником компанії «SoftServe» Олегом Засадним про те, які результати тестового етапу його впровадження, коли саме повноцінно запрацює е-квиток, чому його так довго впроваджують і що заважає це зробити? Чи зможе система себе окупити та як позначиться на вартості проїзду для мешканців? Чи в безпеці особисті дані пасажирів? Чи можливе несанкціоноване зняття коштів із е-квитка «Леокарт» і як убезпечитися від цього?

Читайте також: У Львові з’явилась мапа доступних зупинок електротранспорту. Оновлена карта-схема буде розміщена на сайті міської ради у розділі «Транспорт», а також – на зупинках і у салонах транспорту.

Ключові події:

1. СБУ передала до суду справу колишнього намісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя. Санкції статей передбачають до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На цю ж тему: Заповідник «Києво-Печерська Лавра» отримав на зберігання артефакти, викрадені з окупованих територій. Древні мечі, наконечники списів, крем’яну сокиру – виявили за кордоном.

Читайте також: Причали й дамби на Оболоні повернуть у власність Києва. Загалом правоохоронці направили до суду 7 позовів щодо скасування незаконної реєстрації прав на володіння гідроспорудами;

2. Від учора у Львові призупинили подачу опалення. Яка причина. Відновити його планують наступного тижня.

Читайте також: У Львові суд заборонив «!FEST» здійснювати будівництво біля Парку культури. Йдеться про будівництво шестиповерхового будинку на вул. Героїв Майдану.

Та: На вулиці Миколайчука демонтують ринок. Його планують осучаснити та перемістити на іншу локацію. Наразі напрацьовують рішення, як можна його осучаснити та перемістити на іншу локацію;

3. Кабмін вніс зміни до правил дорожнього руху. Чого вони стосуються. Йдеться про перевезення у транспортних засобах дітей, а також увімкнення фар за межами населеного пункту.

Читайте також: Історичну будівлю на Хрещатику, 48 продовжують руйнувати, – Перов. «Будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення. Попри це, власник будівлі самовільно почав демонтувати внутрішні перекриття та стіни памʼятки, щільно закривши фасад фанерою та будівельним простирадлом».

На цю ж тему: Поліція завела справу за фактом руйнування будинку 1902 року на Подолі. У 2021 році будинок був внесений до переліку будівель, яким може загрожувати знищення або пошкодження і щодо яких Київрада рекомендувала власникам утриматись від проведення робіт;

4. Де знімали фільм «Довбуш». Топ-5 локацій зі Львівщини. Зйомки фільму стартували у 2018 році. Тоді зйомки відбувались на території Шевченківського Гаю у Львові. Події розгортаються у першій половині XVIII ст. у Карпатських горах та розповідають про драму життя Олекси Довбуша, його кохання та боротьби.

За період з 24 серпня по 15 жовтня у всеукраїнському прокаті пригодницько-історичний екшн «Довбуш» Олеся Саніна зібрав 60,7 млн грн. Водночас лише у Львові станом на 18 жовтня фільм зібрав 13,1 млн гривень. Усього у львівських кінотеатрах фільм переглянуло 86 425 людей.

Читайте також: Соловій та Жадан зняли кліп в одній із львівських церков. Головні сцени – на вулиці Руській та у церкві Святого Андрія, що розміщена на пл. Соборній, 3А.

На цю ж тему: Львівська церква, в якій зняли кліп Соловій і Жадан, просить його видалити. Через пропаганду антихристиянських цінностей;

5. Дрогобицька сіль може стати нематеріальною культурною спадщиною України. Перша писемна згадка про Дрогобицьку солеварню збереглася з 1390 року. І відтоді технологія виготовлення солі практично не змінилася.

Читайте також: Благодійний аукціон, вистави та стендапи. Куди піти у Львові на вихідних.

Погода у Львові: Потепління до +23. Якою буде погода на вихідних у Львові. 21 жовтня хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вдень 18 – 23° тепла. 22 жовтня хмарно, часом дощі, вдень місцями грози. Уночі 12 – 17° тепла, вдень 16 – 21°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!