Як кияни писали Радіодиктант національної єдності та що запланували купити на Львівщині. Підсумки доби

1143 0
Нині 31 жовтня та 615 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: i-ua.tv

Фото: i-ua.tv

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 36 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 24 удари по районах зосередження противника та ще 1 – по його ЗРК. Уражено засіб протиповітряної оборони, 9 артилерійських засобів та ще 6 інших ворожих важливих цілей. Також протиповітряною обороною України знищено 12 ударних БпЛА, 2 керовані авіаційні ракети та 6 розвідувальних БпЛА.

Уночі, російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 2 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» та 1 керовану авіаракету Х-59. Силами ППО знищено всі БпЛА.

Читайте також: Київщина передала ЗСУ 45 позашляховиків. Їх використають для збільшення кількості мобільних вогневих груп сил протиповітряної оборони.

Та: В Україні планують запустити «смарт-мобілізацію». Що зміниться для військовозобов’язаних. Це означає, що українці зможуть самостійно обирати спеціалізацію.

Акцент дня: «Важливо пояснювати, що за цю мову вбивали». Як кияни писали Радіодиктант національної єдності. Ольга зі Львова, Артур із Донецька. Обоє писали Радіодиктант національної єдності у Києві. Він згуртовує людей. Так вони вшановують українську мову, яку століттями намагалася знищити росія. Однією з причин її повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року була та, що рф рятує російськомовних людей в Україні. У співпраці з The Counteroffensive розповідаємо, як цього року Радіодиктант національної єдності писали в Києві, коли почалася ця традиція та чому цей диктант є доказом того, що Україна була, є і буде.

Ключові події:

1. Понад 700 млн гривень. Що запланували купити на Львівщині минулого тижня. Найдорожчий проєкт – «Поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Львівської області. Його вартість складає 238 млн 54 тис. грн.

Читайте також: Перше об’єднання лікарень Львова лише за жовтень оголосило тендерів на понад 174 млн гривень. 

Tvoemisto.tv проаналізувало їх.

Та:  У Львові обрали нову очільницю департаменту гуманітарної політики. Одночасно Валентина Бартошик виконуватиме обов’язки керівника департаменту адміністративних послуг;

2. Потяг чи автобус до Польщі. Як найкраще доїхати, купити квитки та які додатки стануть у пригоді. Які потяги курсують до Польщі, коли краще їхати автобусом та які додатки можна використовувати при пересадці з одного виду транспорту на другий.

Читайте також: Поляки хочуть перекрити кордон з Україною. Що відомо. 3 листопада має відбутися перша акція за участю польських перевізників поблизу пункту пропуску Корчова.

Та: У одному з пунктів пропуску на польському кордоні почали тестувати камери автофіксації. Це триватиме кілька тижнів, після чого їх запустять у повноцінну роботу;

3. «У радянські часи ніхто не займався увічненням пам’яті». У Львові розпочали другий етап ексгумації давніх поховань. Наразі розпочали проводити демонтаж центральної алеї.

Читайте також: У Львові збільшать кількість транспорту до кладовищ у поминальний день. Зокрема, до Сихівського кладовища збільшиться кількість тролейбусів на маршруті № 31 до 4 одиниць. До Голосківського кладовища збільшиться кількість автобусів на маршруті № 55;

4.  На Львівщині перекрили мостовий перехід, який не ремонтували 59 років. Схема об’їзду. Завершити реконструкцію планують до 15 грудня.

Читайте також: На Дегтярівському шляхопроводі завершили монтаж нових балок. Рух транспорту під мостом планують відновити 31 жовтня.

Та: Нині частина Львова буде без води. Перелік адрес. На перехресті вул. Творча – вул. Ковельська ремонтуватимуть водогін;

5. В одному із парків Львова, який затоплює через забудову, почнуть ремонт водовідведення. «Головне – зробити так, аби парк більше не підтоплювало. Для цього проєктанти ЛКП «Інститут просторового розвитку» провели дослідження – із залученням причетних служб і відповідних фахівців – і напрацювали певні гідротехнічні рішення», – зазначив очільник «Зеленого Львова» Володимир Данилюк.

Читайте також: Військовослужбовець зі Львівщини переміг в «Голосі країни». Відео. Михайло Панчишин переміг із власною піснею «Невідомий солдат», яку присвятив своїм побратимам.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!