У Львові впіймали псевдоорендарку, яка ошукала родину переселенців з Ірпеня

1957 0
Жінка «здавала» неіснуючі квартири тим, хто врятувався від війни.
Фотоскрін

Фотоскрін

У Львові кіберполіція викрила зловмисницю, яка за схемою псевдооренди ошукала родину з Ірпеня. Жінка здавала «неіснуючі» квартири тим, хто врятувався від війни. Після того, як отримувала передплату, фігурантка змінювала номер телефону та припиняла зв’язок з громадянами. Про це повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ.

Читайте також: Зеленський анонсував будівництво тимчасового житла для переселенців

35-річна мешканка Львова для своєї схеми створила фейкову сторінку у соцмережі. Жінка вивчала оголошення, з’ясовуючи, на яке житло наразі найбільший попит. Тоді пропонувала варіанти оренди у тематичних групах.

Щоб переконати клієнтів, жінка надсилала інформацію та фото квартир, які насправді здаються в оренду. Та після передплати просто зникала.

Зазначається, що в такий спосіб зловмисниця привласнила гроші родини з Ірпеня, в якій незабаром має народитися дитина.

Наразі кіберполіцейські встановлюють інших потерпілих. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше кіберполіція викрила псевдорендарку з Одеси, яка здавала переселенцям «неіснуючі» квартири у Львові. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!