Зеленський анонсував будівництво тимчасового житла для переселенців

1802 0
Обласні адміністрації мають виділити землю для будівництва такого житла.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що уряд готує нову програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, яка, зокрема, передбачає будівництво тимчасового житла для переселенців. Про це він заявив у своєму зверненні.

«Урядовці готують нову програму підтримки для наших переселенців із районів бойових дій. Обласні адміністрації отримали чітке завдання швидко виділити землю для тимчасового житла переміщених осіб. Хочу ще раз наголосити: це тимчасове житло. Після того, як ми встановимо мир, ми почнемо негайну масштабну відбудову нашої держави, але зараз людям потрібен тимчасовий дім. Свій дім. І краще цей дім в Україні, ніж десь за кордоном», – сказав він.

Читайте також: «Стане великим багатосферним хабом». Як Львів трансформується у час війни

Програму втілюватимуть бласні державні адміністрації спільно з урядом.

Нагадаємо, що уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Він врегульовує питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення людей, які втратили або вимушено покинули своє житло. Відтак, українці, які прихистили переселенців, отримають 450 грн в місяць за одну людину.

Міський голова Львова закликав будівельні компанії у Львові відновлювати активні роботи. Додамо, що Львів має низку відкритих пропозицій від міжнародних організацій, які готові фінансувати будівництво тимчасового житла для внутрішньо переселених осіб. Про окремі пільги для переселенців на купівлю житла не йдеться, оскільки для цього потрібні затверджені програми на рівні держави. Місто сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців.

Окрім цього, під час дискусії Tvoemisto.tv про те, як Львів трансформується під час війни, засновник та керівник агенства нерухомості «Дуоком» Віталій Ковтун повідомив, що в місті є власники квартир, які раніше виставляли свої об’єкти на продаж, але поки через певні особливості ринку це зробити неможливо. Водночас їх переконують створювати додаткову пропозицію та виходити на ринок з пропозиціями оренди. Повну дискусію про те, як трансформувався Львів під час війни, дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!