У Львові на маршрут виїхав новий трамвай. Як курсуватиме

4392 0
Уже відзавтра трамвай працюватиме на маршруті № 8 – «Площа Соборна - Вернадського».
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

У понеділок, 26 лютого, на лінію виїхав дев’ятий із 10 запланованих нових п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки «Електрон». Наразі він курсує на маршруті № 9 – «Торф’яна - Залізничний вокзал» – у режимі «обкатка із пасажирами». Уже відзавтра трамвай працюватиме на маршруті № 8 – «Площа Соборна - Вернадського». Про це повідомили у ЛКП «Львівелектротранс».

Трамвай «Електрон» T5L641 – це п’ятисекціний однопросторовий комфортний вагон із системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та людей з обмеженою здатністю пересування.

Кількість місць для сидіння – 58, загальна пасажиромісткість трамвая – 250 осіб.

Читайте також: Львову бракує водіїв, або Чи почнуть жінки кермувати автобусами

Підлога вагону в зоні дверей салону обладнана системою підігріву, що виключає обмерзання та намерзання снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця у спеку.

Нагадаємо, що за останній місяць АТП-1 вдалося залучити на роботу додаткових водіїв комунальних автобусів, але проблема залишається гострою. Наразі АТП-1 не вистачає близько 90 водіїв автобусів.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!