У Львові за фактом продажу готелю «Власта» зареєстрували кримінальне провадження

5580 0
Йдеться про готель на вул. Клепарівській, 30, який продали з аукціону 23 січня цього року за 115 млн грн.
ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

У Львові зареєстрували кримінальне провадження за фактом продажу готелю «Власта». Йдеться про готель на вул. Клепарівській, 30, який продали з аукціону 23 січня цього року за 115 млн грн. Про це повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (за зловживання владою та службовим становищем). Наразі розпочали судове розслідування, встановлюють усі деталі та причетні особи.

Читайте також: Готель «Власта» у Львові виставили на продаж за 7 млн грн

Нагадаємо, 9 січня цього року Фонд державного майна виставив на продаж готель «Власта», що на вулиці Клепарівській у Львові. Йдеться про 12-поверхову будівлю готелю загальною площею 8174,7 кв. метрів. Розташований готель на відстані 1,7 км від центру міста. Іще влітку два роки тому низку готелів в Україні, зокрема і львівський – «Власта», передали з власності Міністерства оборони Фонду державного майна для приватизації.

Згодом стало відомо, що Перше медичне об'єднання Львова планує придбати готель. Виконавчий комітет Львівської міськради 20 січня визнав доцільним участь Першого територіального медичного об’єднання в аукціоні з продажу готелю «Власта». Аукціон відбувся через електронну систему Prozorro.Продажі. Переможцем стала київська компанія «Магнус Трейдінг Україна». За даними YouControl, вона зареєстрована у 2019 році. Вид діяльності – посередництво у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами. Власником компанії є колишній радник голови правління НАК «Нафтогаз України» Олег Діденко.

Також додамо, що власник компанії переможців Олег Діденко – до червня 2022 р. був радником голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка. У 2014-2020 рр. директор ДК «Газ України» (дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України». У липні 2022 року він став засновником «Магнус Трейдінг Україна».

Tvoemisto.tv після оголошення переможця запросило до розмови директора компанії Артема Величка, аби з’ясувати, як зміниться готель «Власта», що буде із внутрішньо переміщеними особами та військовими, які там мешкають, і працівниками підприємства. Більше тут.

Для довідки

«Власта» – двозірковий готель у Львові, (повна назва – Державне підприємство Міністерства оборони України Готель «Власта»), розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА, за адресою: вул. Клепарівська, 30. 12-поверхову будівлю готелю «Власта» спорудили в 1976 році (архітектори Олександр Гукович та Алла Сімбірцева). На початку 1990-х готель перейменували (колишня назва «Росія»). Готель у будівлі займає 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!