У Львові зріжуть понад 120 дерев і кущів для будівництва нового корпусу ліцею №80

3804 0
Забудовник не сплачуватиме відновну вартість.
Візуалізація нового корпусу ліцею №80

Візуалізація нового корпусу ліцею №80

Виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив зрізати зелені насадження задля будівництва навчального корпусу зі спортивним басейном у ліцеї №80 ЛМР, що на вулиці Героїв Крут, 27.

Йдеться про вирізку 116 дерев та 11 кущів, а рішення міськради полягає у тому, щоб забудовників звільнили від сплати відновної вартості у розмірі 345 тисяч гривень, оскільки цей проєкт виконують за благодійні кошти благодійного фонду «Країна дитячих мрій».

Читайте також: На території колишнього винзаводу на Підзамчі збудують офісний центр

Зазначимо, що йдеться про будівництво басейну та додаткове приміщення для ліцею №80. Видачу містобудівних умов та обмежень на це будівництво виконком ЛМР погодив у лютому цього року.

Читайте також: Для ліцею у Львові збудують нове приміщення з басейном. Візуалізація

Відповідно до містобудівної документації, новий корпус ліцею збудують на території навчального закладу, на земельній ділянці площею 1,6358 га. Профінансує добудову ліцею приватний забудовник, що зводить житло у місті.

Як зазначав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, цей корпус потрібен для подвоєння потужності ліцею. Там передбачено басейн, який буде загальнодоступним у позаурочний час для мешканців району. Є цілий комплекс заходів для формування і шкільного подвір’я, і спортивної зони. Йдеться також про розміщення нових класів, їдальні та іншої інфраструктури.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!