Київ

У Музеї історії Києва презентували виставку картин «Київська симфонія»

907 0
Картини митців доповнять найбільшу колекцію пейзажів Києва, яких тут більше 2000 живописних та 7000 графічних робіт.
Фото: Музей історії Києва

Фото: Музей історії Києва

У Музейно-виставковому центрі Музею історії Києва презентували виставку картин «Київська симфонія». Про це повідомили на Facebook-сторінці Музею.
 
На експозиції можна побачити картини подружжя відомих художників Костянтина та Світлани Шаповалових. Виставка зібрала пів сотні дивовижних краєвидів Києва. Це і різнобарвні парки, мальовничі закутки звивистих вуличок, затишні дворики та тихі передмістя. Експозицію картин представили вперше.
 
 
 
Виставку присвятили незламності столиці. На думку організаторів, надзвичайно символічно представити цю експозицію під час воєнного стану напередодні Дня Києва.
 
 
 
Виставка картин «Київська симфонія» триватиме до 21 травня.
 
Графік роботи експозиції згідно графіку роботи МВЦ Музею історії міста Києва:
ср-нд: 12:00-19:00, пн-вт: вихідні.
Каса працює з 12:00 до 18:30
Вартість вхідного квитка: 80/40 ₴ (повний/пільговий)

 

В останній день експозиції відбудеться благодійний аукціон декількох представлених робіт на підтримку Музею історії Києва.

Додамо, у Києві продовжується низка виставок: на станції метро «Золоті ворота» працює інтерактивна виставказаснована на технологіях доповненої реальності – вона розповість про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни. У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів, а в київській мерії відкрили виставку, присвячену білоруським героям, які віддали свої життя у боротьбі з росіянами. У Києві триває фотовиставка «Соледар. Сіль. Війна», додамо, у столичному парку Співоче розпочався сезон, цьогоріч там розквітне понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів та безліч інших квітів.

Фото: Музей історії Києва / Facebook

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!