Київ

У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів

1049 0
Виставку присвятили загиблим бійцям зі 114, 112 та 241 бригад територіальної оборони Київської області та Києва.
Фото: КОВА

Фото: КОВА

У Софійському соборі презентували виставку Софійський деісис». Це цикл робіт художників Олександра Клименка та Соні Атлантової із проєкту «Ікони на ящиках з-під набоїв». Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що виставка «Софійський деісис» присвячена загиблим бійцям зі 114, 112 та 241 бригад територіальної оборони Київської області та столиці. Митці представили 11 робіт, написаних на ящиках з-під озброєнь, що залишилися після боїв під час оборони Київщини навесні 2022 року.

У КОВА зауважили, що під час відкриття виставки митці вписували імена загиблих бійців на тлі ікон циклу, як символічне твердження того, що пам’ять про них житиме вічно.

«Ікони з вписаними іменами загиблих відтепер займуть своє місце на хорах Собору — увіковічать пам’ять про Героїв-оборонців Київської землі», – сказав головний капелан Сил тероборони Сергій Дмитрієв.

Додамо, це вже не перша подібна виставка. У грудні минулого року у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відкрили благодійну виставку ікон, написаних на дошках з ящиків з-під набоїв. Зібрані з продажу кошти передали родинам загиблих військових 114-ї бригади територіальної оборони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!