У підземному переході на площі Митній хочуть облаштувати вуличну галерею

1380 0
Варіанти облаштування там вуличної галереї опрацьовують фахівці з Муніципального мистецького простору.
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Підземний перехід на площі Митній у Львові можуть задіяти як простір для виставок торів молодих митців та художників. Зараз таку концепцію пропрацьовують фахівці. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У переході на площі Митній більше нічим не торгуватимуть

«Закінчилась угода оренди з попереднім орендарем, який там мав торгівлю. Я попросив наших колег з Муніципального мистецького простору на вул. Стефаника, щоб вони взялись за цей кейс і продумали цікаву ідею, щоб там було продовження галереї, щоб молоді художники та митці там могли виставляти свої роботи», – прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова додав, що зараз фахівці опрацьовують варіанти, аби запропонувати рішення. Поряд також продовжили роботи з капітального ремонту території між вул. В. Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів і облаштування там нового громадського простору. 

Читайте також: У Львові на місяць перекрили прохід біля Бернардинського дворика

Нагадаємо, що у Львові в березні цього року вирішили демонтувати усі торговельні павільйони у переході на площі Митній. Торгові павільйони упродовж десяти років іншим підприємцям у суборенду здавало ТОВ «Інтерайс Україна». ЛМР розірвала договір з орендарем у 2019 році. У травні підприємці почали звільняти перехід.

У підземному переході на Митній було можна придбати заледве не все – від тістечок і батарейок до ременів і білизни. Також тут була кав’ярня, що до душі багатьом львів’янам, які щодня пробігають перехрестям із численних зупинок транспорту навколо. Tvoemisto.tv напередодні закриття поспілкувалося з підприємцями. Вони були вражені інформацією про те, що мусять покинути павільйони, оскільки для багатьох, то був єдиний дохід, який і так постраждав під час локдауну. Детальніше про те, що відбувалося в переході на площі Митній та які місто має плани на неї, читайте за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!