У пункті пропуску «Шегині» люди чекають у черзі по десять годин, щоб потрапити до Польщі. Фото

3222 0
Так, за добу через пункт пропуску «Шегині» на вхід та на вихід слідує від 3 до 3,5 тисяч людей.
Фото: Держприкордонслужба

Фото: Держприкордонслужба

У пункті пропуску пішоходів з України до Польщі «Шегині», що у Львівській області, близько чотирьох сотень людей чекають на перетин кордону. Про це 14 червня повідомляє Державна прикордонна служба.

«Люди в черзі скаржаться, що час очікування становить до 10 годин без умов дотримання соціальної дистанції та без можливості вирішення елементарних санітарно-гігієнічних проблем», – йдеться у повідомленні служби.

Так, за добу через пункт пропуску «Шегині» на вхід та на вихід слідує від 3 до 3,5 тисяч людей. Понад 74 тисячі людей прослідували через пішохідний пункт пропуску з часу відновлення його роботи.

Прикордонники кажуть, що з боку української влади немає обмежень для громадян, які слідують до Польщі. Щогодини прикордонники оформляють близько 70 людей, які прямують на вихід з України. Однак після проходження усіх видів контролю на українському боці, громадянам доводиться по декілька годин очікувати, аби потрапити на територію Польщі.

«Виникає значне накопичення осіб перед польським пунктом пропуску. Вкотре наголошуємо, що польською стороною, у зв’язку з карантинними заходами, проводяться додаткові контрольні процедури відносно громадян, які прибувають із-за кордону. Як результат, зростає тривалість оформлення громадян та час очікування на перетин кордону», — пояснюють у ДПСУ.

Читайте також: Уряд розблокував реконструкцію пунктів пропуску на Львівщині за польський кредит

Також зазначають, що співробітники Держприкордонслужби постійно інформують польських колег і звертаються з проханням пришвидшити оформлення людей, які прямують до Польщі та очікують перед пунктом пропуску «Медика».

«Аби люди, які стоять у черзі змогли перепочити, сховатися від спеки чи дощу, вчора у пункті пропуску «Шегині» співробітники Головного Управління ДСНС у Львівській області розгорнули каркасні намети, а органи місцевої влади забезпечили доставку питної води», — кажуть у відомстві.

Також просять громадян за можливості перетинати українсько-польський кордон автівками в автомобільних пунктах пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська».

Нагадаємо, Кабінет міністрів 13 травня на засіданні погодив відкриття пішохідного пункту пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!