Україна

У Раді готують зміни для регулювання зброї, яку видали цивільним для відсічі окупантам

867 0
Відповідний законопроєкт вже готують у парламенті.
Фото: Главком

Фото: Главком

У МВС та парламенті готують новий законопроєкт, який регулюватиме та запобігатиме розповсюдженню зброї, яку видали цивільним для відсічі російським окупантам. Про це повідомили у Національній поліції України.

«Наразі МВС у співпраці з парламентом веде предметне обговорення щодо напрацювання оптимальної моделі правового регулювання в частині права цивільних осіб на незареєстровану вогнепальну зброю у період воєнного стану для відсічі та стримування збройної агресії рф і розробили збалансовану редакцію проєкту закону «Про внесення змін до Закону «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю» – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні запрацює Єдиний реєстр зброї. Що зміниться

Цей законопроєкт регулюватиме такі питання: 

  • Створення правового механізму декларування такої зброї.

  • Впровадження спрощеної та безоплатної процедури декларування.

  • Заборону носити та зберігати вогнепальну зброю, яка не перебуватиме на обліку чи не пройде добровільного декларування.

  • Цивільна особа, яка знайде вогнепальну зброю та/або боєприпаси до неї, буде зобов’язана впродовж 24 годин повідомити про такий факт.

  • У разі встановлення причетності знайденої або добровільно задекларованої вогнепальної зброї до вчинення кримінальних правопорушень, видалених чи незаконно змінених маркувань або невідповідності, така зброя вилучається.

Нагадаємо, що 23 червня в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Він допоможе автоматизувати облік зброї та зробити процес отримання дозволів зручним і доступним для громадян. Детальніше

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!