У Раді зареєстрували проєкт постанови про геноцид української нації, який чинить Росія

808 0
Геноцид, влаштований російськими окупантами в Україні, може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової війни.
Хлопчик стоїть біля могили мами, вбитої окупантами на Київщині. Фото AP

Хлопчик стоїть біля могили мами, вбитої окупантами на Київщині. Фото AP

У Верховній раді зареєстрували проєкт постанови № 7250 про здійснюваний Росією геноцид української нації. Про це повідомили у комітеті гуманітарної та інформаційної політики ВР.

Читайте також: Табір смерті. Росіяни почали спалювати загиблих у Маріуполі в мобільних крематоріях 

Постановою пропонується:

  • визнати злочинні дії рф геноцидом української нації;
  • правоохоронним органам вжити вичерпних заходів для забезпечення розслідування злочину геноциду і притягнення винних до відповідальності;
  • закликати іноземні держави сприяти розслідуванню злочинів росії на території України;
  • КМУ вжити заходів з ушанування пам’яті жертв геноциду та надання допомоги потерпілим та родинам загиблих.

Читайте також: «У Маріуполі відбувається справжній геноцид», – Глава УГКЦ

Геноцид, влаштований російськими окупантами в Україні, може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової війни. Кількість цивільних жертв в Ірпені та Бучі вже перевищила кількість убитих у хорватських містах Госпіч та Вуковар – міжнародно визнаних випадках воєнних злочинів. Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив, що у місті Буча на Київщині під час окупації російськими військами загинули щонайменше 400 людей.

Після звільнення Київської області від російських загарбників з’явилась інформація про військові злочини, які скоїли росіяни в Бучі, Ірпені, Гостомелі, де сотні чи й тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих мирних громадян України. Із Київщини вивезли вже понад півтисячі тіл вбитих мирних мешканців. Їх будуть оглядати судмедексперти, щоб задокументувати злочини, які вчинили російські військові. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!