У Росії зірвали показ фільму про Голодомор

929 0
Поліцейські вимагали, щоб відвідувачі заповнили анкету з особистими даними.

Вчора ввечері, 14 жовтня, група людей у масках увірвалася в приміщення міжнародного правозахисного центру «Меморіал» у Москві та пробувала зірвати показ фільму «Гарет Джонс» («Ціна правди») про Голодомор, передає BBC Україна. 

Група людей викрикувала фрази «Фашисти» та «Ганьба», а поліція, яка прибула на виклик, опитувала глядачів та співробітників, не випускаючи їх з офісу кілька годин. 

Більшість нападників покинули будівлю до приїзду поліції. Поліцейські оглянули кількох чоловіків і вивели їх із зали, після чого показ фільму продовжився, кажуть очевидці. 

Як повідомляє «Медіазона» з посиланням на правозахисників, поліцейські вимагали, щоб відвідувачі заповнили анкету з особистими даними, а також цікавилися, що вони робили на показі.

У будівлю також намагалися потрапити адвокати, але поліцейські впустили їх лише опівночі, коли глядачів вже відпустили. 

Додамо, що у фільмі «Гарет Джонс» йдеться про подорож Радянським Союзом британського журналіста в 1930-х роках. Він приїхав в СРСР, щоб взяти інтерв'ю у Сталіна, і став свідком масових репресій і голоду в Україні. Він став першим з журналістів, хто розповів у західній пресі про те, що відбувається в Україні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!