У Рудному збудують сучасну бібліотеку на місці аварійної

1394 0
У Рудному збудують сучасну бібліотеку з садом і літньою терасою за 10 мільйонів гривень.
Фото:ФейсбукЛьвів. Агломерація

Фото:ФейсбукЛьвів. Агломерація

У Рудному планують збудувати двоповерхову бібліотеку із літньою терасою. Про це на своїй сторінці у Фейсбук інформує департамент агломерації.

Читайте також: Поблизу лісу у Львові зведуть житловий комплекс зі спортзалом і басейном

«Бібліотека буде інклюзивною, матиме кімнату для матері і дитини, простори для індивідуального читання та групових заходів – коворкінгів, майстер-класів. Замість звичних бетонних стін – скляні прозорі перегородки. А також власний фруктовий сад, в якому організовуватимуть культурні заходи, та літню терасу», – зазначила директорка ЦБС для дорослих у Львові Любов Цяпало.

Також у бібліотеці буде власна система економ-опалення, утеплені стіни та система відеонагляду. Вона додала, що нині серед мешканців Рудного відбувається опитування, щодо назви нової бібліотеки. Бібліотеку будуватимуть на вулиці Грушевського, 70. Там і раніше знаходилась міська бібліотека, але нині будівля в аварійному стані, тому книги перенесли у приміщення в сільраді.

Виконавчий комітет Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на нове будівництво бібліотеки. Попередньо на це передбачили 10 млн гривень. Після експертизи оголосять тендер, згодом розпочнуть будівництво. Втілити проєкт планують цього року.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!