Біля площі Ринок у Львові планують продати приміщення за 312 тисяч грн

3287 0
Йдеться про приміщення загальною площею 4,8 кв.м на вул. Вірменська, 29.
Фото: Prozorro.Sales

Фото: Prozorro.Sales

Управління комунальної власності Львівської ОВА опублікувало оголошення про продаж приміщення на вул, Вірменська, 29. Його стартова вартість на аукціоні становить 312 тисяч гривень

Джерело: Prozorro.Sales

Як вказано у оголошенні, йдеться саме про приміщення під номером 4-А. Цей об’єкт є вільним та не перебуває в оренді, а також не є пам’яткою архітектури, хоч і розташований у кам'яниці, яка є пам'яткою. Фізичний стан будівлі – задовільний. Теперішнім балансоутримувачем об'єкта є ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації», тобто приміщення перебуває у комунальній власності.

Читайте також: У Львові за пів мільйона продають будівлі держпідпримства

Сам аукціон проведуть вже 19 січня, а свої заявки на участь можна подати до 18 січня.

До слова, це приміщення розташоване в будинку на вулиці Вірменській, 29 (також кам'яниця Августиновичівська). Це житловий будинок XVIII століття, пам'ятка архітектури місцевого значення (охоронний № 26). Розташований в історичному центрі Львова, на вулиці Вірменській під № 29. Колишній флігель кам'яниці має адресу вул. Лесі Українки, 32 і також внесений до Реєстру пам'яток як пам'ятка архітектури національного значення (№ 346). 

Будинок зведений не пізніше 1768 року на місці двох старіших кам'яниць – Срепковичівської та Белжецького. Замовником будівництва став суддя вірменської нації Григорій Августиновича, від якого кам'яниця отримала свою назву Августиновичівська. У 1784 нащадок Григорія Лукаш Августинович повністю перебудував кам'яницю. У XIX столітті під час чергової реконструкції добудували четвертий поверх.

Станом на 1871 рік власником будинку значилася Юзефа Люнда, у 1889 році – Ян Пясецький, у 1916 році – Сара Леа Люфт, у 1934 році – Соломея Блюм.

На початку XXI століття у будинку розташована мистецька галерея «Коло».

Нагадаємо, що компанії, пов’язаній з «Інтергал Буд», погодили купівлю Львівського ювелірного заводу. Детальніше про продаж за посиланням

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!