Громадський простір біля Глинянської брами у центрі Львова мають доробити до кінця наступного року

2044 0
Йдеться про територію між вул. В. Винниченка і муром ансамблю Бернардинів.
Фото: Мур ансамблю Бернардинів

Фото: Мур ансамблю Бернардинів

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради опублікувало новий тендер на майданчику Prozorro, у якому йдеться про капітальний ремонт території між вул. В. Винниченка і муром ансамблю Бернардинів. Його оприлюднили 17 липня, а аукціон розпочнуть 25 числа. На цей проєкт треба 12 634 546 грн. Усі кошти виділяють з бюджету розвитку Львова. 

Читайте також: Майданчик для гвинтокрилів у львівській лікарні коштуватиме 25,8 млн грн

За цю суму планують облаштувати фонтан та місток через нього, зробити пандус та сходи в підземний перехід. Також у технічній документації вказали про масштабне озеленення, а саме про 1788 саджанців різних рослин. Окрім цього, освітлять територію та організують комунальне забезпечення.

Виконати ці роботи планують до 31 грудня 2024 року.  

Нагадаємо, що це вже другий тендер на виконання цих робіт. Вперше його опублікували ще у 2019 році. Тоді вартість робіт становила 11 млн 782 тисяч грн, а переможцем аукціону на виконання робіт був ПП «Термобуд-Київ». Детальніше з проєктом, а також з його візуалізацією ви можете ознайомитись за посиланням.

Візуалізація проєкту з 2019 року

Зазначимо, що ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо ансамблю Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. За однією з ідей, рів під брамою мають перетворити на плаский фонтан, розповіла раніше у коментарі Tvoemisto.tv екскерівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. Ремонт моста під Глинянською брамою почали у 2018-му, а на початку 2020-го – повністю перекрили прохід через прохід із вул. Валової до пл. Соборної. Спершу планували, що простір відкриють до кінця 2021, а потім – кінця 2022 року. Роботи кілька разів призупиняли з різних причин, зокрема, через коригування проєктно-кошторисної документації та недостатнє фінансування.

Загалом роботи біля Глинянської брами мали проводити поетапно. Угоду уклали на два роки, тобто завершення припадало саме на кінець весни 2022 року, однак через неможливість проводити капітальні роботи їх знову призупинили.

Володимир Федорович

 ________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!