Політична реклама

У жовтні на ринках подорожчають м'ясо та овочі

1156 0
У жовтні різко підскочать ціни на м'ясо, яйця, сири і овочі.

В Україні затяжні осінні дощі знищують ще не зібраний врожай, інформує Експрес. Овочі гниють і в овочесховищах, які не захищають від вологи.

Виросте в ціні і м'ясо - через зростання його вартості в Європі, а також ще більше подорожчає твердий сир - через торгову війну з Росією.

За прогнозами представників Спілки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, у жовтні-листопаді цього року вартість картоплі може вирости на 30% мінімум, - розповів директор аналітичного департаменту компанії Pro-Consulting Олександр Соколов.

Дощі вплинули не тільки на борщовий набір, але і на інші овочі. Помідори й огірки будуть активно дорожчати - підвищення ціни мінімум на 15%-20%, - говорить Олександр Соколов. 

Незважаючи на те, що ситуація з кормами стабільна, виробники українського м'яса можуть підняти ціни на яловичину та свинину. Пов'язано це, на думку голови правління Нацасоціації "Укрм'ясо" Володимира Попова, з тим, що ціна на м'ясо в Європі останнім часом зросла, і Україна почала скорочувати імпорт.

Яйця, за словами начальника відділу збуту однієї з найбільших птахофабрик В'ячеслава Єременко, можуть зрости в ціні ще на 20 коп. за десяток.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!