Україна вийшла з німецького списку країн підвищеного ризику

1105 0
Усі, хто старший за 6 років, має пред’явити нетивний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Від завтра, 9 січня, для Німеччини Україна вже не належатиме до списку країн підвищеного ризику зараження коронавірусом, передає Українська правда. 

Читайте також: Кіпр запровадив нові вимоги для українських туристів через Сovid-19

Зазначимо, що Україна перебувала в переліку країн зони високого ризику для Німеччини з 10 жовтня 2021 року. В'їзд дозволявся у разі гострої потреби або за наявності сертифікату повної вакцинації від COVID-19. 

Крім того, перед прибуттям до Німеччини необхідно було зареєструватися на спеціальному сайті та мати при собі підтвердження реєстрації при в’їзді. Люди також мали відбути десятиденний карантин, а при пред’явленні негативного ПЛР-тесту термін перебування на самоізоляції скорочувався до 5 днів. 

Карантин не потрібен був туристам, які перехворіли на коронавірус або вакциновані Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen (тільки ці вакцини визнає Німеччина).

Читайте також: Повна вакцинація або тест на антиген. Чорногорія посилила правила в’їзду для українців

Нагадаємо, що в Україні від 2 січня набули чинності оновлені умови перетину кордону до Чорногорії. Тепер в’їзд дозволяється за наявності підтвердження проведення повної вакцинації, за умови, що друга доза вакцини зроблена не пізніше шести місяців до в’їзду або ж підтвердження перенесеного коронавірусу (позитивний ПЛР або експрес-тест на антиген, який має бути щонайменше 10 днів і щонайбільше 180 днів).ф 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!