Контратака під Києвом і чотири збиті ворожі штурмовики. Оперативна інформація з передової

2403 0
Триває кругова оборона Маріуполя, ЗСУ стримують просування ворога в напрямку Києва.

Сьогодні, 10 березня, розпочато п’ятнадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Окупант знизив темпи наступу. Збройні сили України тримають оборону, стримують противника у всіх операційних районах. За останні дві доби ЗСУ збили чотири штурмовика Су-25 та два вертольоти противника. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Путін «злий і засмучений». Може піти на подальшу ескалацію, – розвідка США

ЗСУ стримують російськийх військових у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційних районах. Захищають українські міста Харків та Охтирку. Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника в південно-східному напрямку. Триває кругова оборона міста Маріуполя. Разом з тим продовжується прикриття державного кордону з Республікою Білорусь.

На Сіверщині, українські захисники утримують оборону міста Чернігова. Вживаються заходи щодо стримування просування ворога в напрямку Києва. Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телеканалу Рада повідомив про контратаку ЗСУ під Києвом і знищених 5 ворожих танків.

«Ніч була достатньо складна, але в цілому ми можемо говорити про те, що українська армія зробила контратаку під Києвом. Ми підбили п’ять танків…Зранку в Києві на західній околиці чути було артилерійські бої. Ми розуміємо, що зараз там відбуваються бої. Проте поки що більш детальної інформації немає», – сказав Вадим Денисенко.

На південному напрямку здійснюється стримування противника у напрямках на міста Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та населений пункт Нововоронцовка (Херсонської області).

На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу противника, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ.

Протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітних ракетних військ знищили чотири штурмовика Су-25 та два вертольоти противника.

Противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізований. Значно збільшилась кількість випадків дезертирства та мародерства.

Нагадаємо, учора, 9 березня, у Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. У результаті обстрілів 17 людей отримали поранення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!