Українців закликають долучитися до безкоштовних онлайн-груп з психологічної допомоги

867 0
Наступного разу група підтримки збиратиметься 11 липня о 19.00.
Фото умовне

Фото умовне

Більшість українців травмувала війна. Ігнорувати тривожні дзвіночки від психіки небезпечно, тому слід вчасно звернутися за допомогою та підтримкою до тих, хто може вислухати, поділитися досвідом та дати фахову консультацію. Зробити це можна у онлайн-гупах проєкту з психологічної підтримки «Моє Коло»

Під час зустрічей психологи пропонують техніки для покращення психоемоційного стану. Водночас буде можливість дізнатися, як адаптуватися на новому місці та що робити, якщо погіршилося здоров’я. У групах учасники діляться своїми переживаннями та власним досвідом подолання проблем. Зустрічі груп відбуваються щотижня.

Наступного разу група підтримки збиратиметься 11 липня о 19.00, тема зустрічі –  «Емоційні гойдалки»

«Неважливо, чи знаходяться вони зараз у безпеці, чи трохи не щодня перебувають під обстрілами. Всіх нас, крім бажання швидкої перемоги, об'єднує одне – ми переживаємо травму, і ще довго будемо відчувати її наслідки. У когось вона проявлятиметься в паніках, у когось – в агресії. Хтось житиме з апатією, а хтось – з виснаженням і вигоранням. Все це передбачувані і досліджені реакції організму на ті ненормальні умови, в яких ми опинилися. Але жити з ними тривалий час – шкідливо для здоров’я», – зазначають фахівці з «Моє Коло».

Доєднатися до онлайн-груп можна заповнивши реєстраційну форму за посиланням. У формі є повний розклад груп.

Читайте також:  Як сирени можуть вплинути на дитину та коли варто йти до психолога

Проєкт «Моє Коло» заснували у 2023 році. Це результат україно-британської співпраці. Метою проєкту є об'єднання українців у групи підтримки для спільного проживання досвіду війни та її наслідків.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv  запитало у Романа Ліщука – викладача кафедри психічного та фізичного здоров’я Львівської медичної академії ім. Андрея Крупинського, лікаря-психіатра, психотерапевта, кандидата медичних наук чому важливо, як спілкуватися з військовими в цивільному житті, як кожен може їм допомогти. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: моє коло

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!