В приміщенні аптеки на Грушевського мають відреставрувати фасад

1933 0
Більшість автентичних меблів з приміщення вже надали управлінню охорони історичного середовища ЛМР.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

В приміщенні аптеки на Грушевського, де зараз розташувався супермаркет, мають реставрувати фасад. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Минулого тижня влада міста розпочала перемовини з власниками приміщення щодо повернення його до автентичного стану. Тоді питання планували вирішити протягом семи днів.

Сьогодні, 27 березня, Андрій Москаленко повідомив, що вони дійшли з власниками до спільного рішення.

«Для нас є дві важливі умови: меблі потрібно повернути в управління історичного середовища, а фасад будівлі потрібно реставрувати. І от вчора більшу частину меблів вже повернули. Якщо замість супермаркету там з’явиться аптека – то меблі знову повернуться в приміщення на Грушевського», – сказав Андрій Москаленко.   

Читайте також: У Львові розповіли, як зберігатимуть історичні аптеки міста

Фото меблів з Facebook-сторінки Андрія Москаленка

За його словами, хоч місто і наполягає на тому, аби там була аптека, приміщення тепер у приватній власності – і будь-які вказівки щодо проведення то їчи іншої економічної діяльності може бути розцінено як тиск на підприємця.

Нагадаємо, на межі 2015-2016-го років приміщення  на вулиці Грушевського купила аптека ТЗоВ «Під святим Миколаєм». Вона функціонувала там протягом року – і закрилася на дев’ять місяців. Після чого приміщення знову продали, здали в оренду і облаштували там супермаркет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!