До зими через обов’язкову евакуацію переїхати можуть ще до 500 тисяч українців

1042 0
Ще частина людей виїжджають самостійно, відтак, їх неможливо відстежити.
Фото: Reuters.com

Фото: Reuters.com

У Кабміні очікують, що внаслідок обов’язкової евакуації близько півмільйона людей зможуть перезимувати в теплі. Про це заявив заступник міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій, уповноважений з питань ВПО Павло Козирєв, повідомляє Суспільне.

Читайте також: До Львова із зони бойових дій евакуювали 230 людей. Як минула доба

Держава супроводжує процес централізованої та впорядкованої евакуації, яка відбувається поїздами, хоча частина людей виїжджають самостійно, відповідно немає можливості всіх їх відстежити.

«Під цей процес виписана спеціальна Постанова Уряду №220, яка дозволяє мати окрему виплату тим людям, які евакуюються цим потягом. Вони сідають в точці евакуації. Поки їдуть, працівники «Укрзалізниці» збирають їхні дані. І на вокзалі їх вже зустрічають працівники «Укрпошти», які видають разову виплату на підтримку евакуйованих», – каже Павло Козирєв.

Уповноважений додав, що дорослі отримують виплату у розмірі 2 тис. грн, діти або люди з інвалідністю – 3 тис. грн.

Нагадаємо, що з Донецької області розпочалась обов’язкова евакуація цивільних. «Укрзалізниця» запускає програму евакуації громадян України, які проживають у Криму. Вони зможуть скористатись евакуаційними поїздами із Запоріжжя, Кривого Рогу та Одеси.

 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!