В Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna та Pfizer

1458 0
Інтервал між першою і другою дозами становитиме 28 днів.
Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

В Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech, повідомляє МОЗ.

«У випадку, коли перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге – можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МОЗ анонсують зелений та жовтий внутрішні сертифікати вакцинації

Комбінування вакцин Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech є безпечним та ефективним.

Інтервал між першою і другою дозами становитиме 28 днів.

У липні МОЗ схвалило рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики дозволити комбінувати мРНК-вакцини. Якщо мРНК-вакцина того самого виробника недоступна, для другого щеплення можна використати вакцину на платформі мРНК іншого виробника.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

«У випадку коли перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге - можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки», – кажуть у міністерстві.

Нагадаємо, на випадок введення локдауну МОЗ анонсувало привілеї для вакцинованих від Covid-19 українців. За прогнозами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, новий локдаун може бути вже в листопаді цього року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!