В Україні в тестовому режимі запрацювали електронні медичні картки

2494 0
Вони доступні сімейним лікарям в усіх закладах, що підключені до електронної системи охорони здоров’я і мають контракт з НСЗУ.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

З 1 березня в Україні у тестовому режимі запрацювали електронні медичні картки. Доступ до них мають 1216 закладів первинної медичної допомоги, що підключені до системи e-health і мають контракти з НСЗУ. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

У міністерстві зазначають, що пацієнтам не потрібно нічого робити додатково – електронна медкартка доступна сімейному лікарю, з яким підписана декларація, автоматично. У е-картку лікар записуватиме дані з кожного візиту, скерування та рецепти, що видав пацієнтові.

«Поки лікарі вчаться працювати з новим інструментом, електронні картки функціонуватимуть в тестовому режимі. Але незабаром вони стануть обов’язковою умовою співпраці з НСЗУ. Наразі пацієнти не матимуть доступу до медичної картки в системі, але плануємо, що згодом запрацює персональний кабінет пацієнта. За необхідності лікар зможе роздрукувати консультаційний висновок, де міститиметься причина звернення, діагноз, призначення лікування або направлення на додаткове обстеження», – кажуть в МОЗ.

З 2020 року в електронну медкартку зможуть вносити інформацію лікарні – коли почне діяти реформа третинної ланки медицини.

Читайте також: Неймовірно, але факт. Які аналізи стануть безкоштовними в Україні та як це працюватиме

Раніше керівник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що всі заклади первинної ланки медицини Львова мають договори з НСЗУ та підключені до системи e-health.

Нагадаємо, з квітня електронними стануть рецепти на медикаменти за програмою «Доступні ліки». Згодом вони поширяться на всі медпрепарати, що відпускаються за рецептами. До слова, уряд ухвалив програму, що передбачає відпуск антибіотиків та протимікробних препаратів виключно за рецептом.

В електронному вигляді незабаром видаватимуться і скерування на аналізи та обстеження.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!