В Україні запустили індекс вареника

1592 0
Офіс ефективного регулювання BRDO запустив онлайн-сервіс, який показує динаміку цін на соціальні продукти та інфляцію.
Фото: s1.tchkcdn.com

Фото: s1.tchkcdn.com

В Україні презентували «індекс вареника» – онлайн-сервіс, який показує динаміку цін на соціальні продукти та інфляцію. Онлайн-барометр та онлайн-калькулятор інфляції запустили на платформі PRO. Розробка належить Офісу ефективного регулювання BRDO. Про це повідомляє The Village Україна.

«Щоб порахувати, скільки коштує вареник, потрібно знати ціни на всі інгредієнти окремо: яйця, муку, сметану, масло тощо. Наш сервіс містить щоденну динаміку цін на ці товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена і в регіональному розрізі. Це дасть змогу кожному користувачу в режимі онлайн спостерігати за тим, як змінюються ціни по країні в цілому, або в кожній області окремо», – каже голова BRDO Олексій Гончарук.

Читайте також: Зарплата у компаніях західної України зросте в середньому на 15%. Дослідження

Згідно з «індексом вареника», протягом останніх 4 місяців вартість продуктів у магазинах зросла на 6,82%. Ресурс також пропонує інфляційний калькулятор, котрий дозволяє оцінити, як із часом змінювалися ціни в країні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!