На скільки зросла вартість навчання у Франковому університеті?

3522 0
Навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка подорожчало. За словами ректора вишу Володимира Мельника, найменше зросла оплата на найдорожчих факультетах, наприклад, юридичному та міжнародних відносинах.
фото: kameniar.lnu.edu.ua, lnu.edu.ua

фото: kameniar.lnu.edu.ua, lnu.edu.ua

«Навчання подорожчало, тому що так вимагає законодавство. Але, якщо рівень інфляції становив 24,9%, то ми підняли плату в середньому на 1-10% – залежно від напрямку. Це приблизно від 100 до 500 гривень», – зазначив Володимир Мельник.

Найдорожчою є денна форма навчання на спеціальностях «правознавство» та «міжнародне право» – майже 23 тис. грн за 2015-2016 навчальний рік, а також «міжнародна економіка», «англійська мова та література», «міжнародні економічні відносини» – більше 20 тис. грн за рік.

Читайте також: Студенти Львова – які вони? Інфографіка

Наразі, як зазначив Володимир Мельник, вирішується питання і з ціною за навчання для студентів Львівської фінансової академії, яку приєднали до університету. Чи збережуть їм розцінки академії – невідомо. «Насправді це зробити не так просто, адже, наприклад, спеціальність «фінанси та кредит» у нас набагато дорожча, аніж була у фінансовій академії. Але оскільки такий режим приєднання – студентів ж ніхто не питав – ми будемо ставити питання, щоби рівень оплати для них не змінювався», – пообіцяв ректор.

Нагадаємо, під час цієї вступної кампанії на одне бюджетне місце в універитеті Франка претендує рекордна кількість абітурієнтів, а сам університет лідирує серед вишів України за кількістю заяв вступників. 

Джерело: Zaxid.net

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!