Коли і на скільки в Україні підвищать мінімальну зарплату

3929 0
Кабінет міністрів затвердив законопроект про внесення змін до закону про державний бюджет на 2016 рік про рівень мінімальних зарплат і пенсій.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що мінімальна зарплата з 1 грудня 2016 року становитиме 1600 грн замість 1550 грн, передбачених у бюджеті, – повідомляє Дзеркало тижня.

"Ми розрахували свої можливості і бачимо, що можемо ввести підвищення соціальних стандартів для українців з 1 грудня не на 6%, як планувалося, а на 10%", - сказав глава уряду Володимир Гройсман.

На даний час закон про державний бюджет на 2016 рік передбачає двоетапне підвищення мінімальної заробітної плати і мінімальних пенсій – у травні і грудні. Всього мінімальну зарплату підвищать на 12,5% при прогнозі інфляції (грудень до грудня) на рівні 12%.

Як повідомлялося, уряд України проведе перший етап підвищення соціальних стандартів з 1 травня – на 6%.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!