Зеленський хоче угоду з Путіним та «терористи» у Полтаві та Луцьку. Головне за ніч і минулу добу

1913 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: SvitlankaRomaniuk (Pinterest)

Фото: SvitlankaRomaniuk (Pinterest)

Covid-19 – Найважливіше. Місцеві вибори в Україні восени можна буде провести і в умовах карантину, якщо епідемічна ситуація не буде надто поганою, вважають у Міністерстві охорони здоров’я.

«Але якщо ми не будемо дотримуватися і вся країна стане червоною зоною, тоді можливі ризики того, що не можна буде проводити (вибори) чи потрібно буде обмежувати масові заходи», – заявив головний санітарний лікар України Ляшко.

Читайте також: Як заповнені львівські лікарні та де найбільше хворих на Covid-19 у області

«Укрзалізниця» поновила харчування у пасажирських поїздах, також компанія розпочала реалізацію кондитерських виробів, води та інших холодних напоїв у поїздах далекого сполучення.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 109 осіб (124 – напередодні). Разом 8 462. Одужало –1 903 осіб (плюс 71), померло – 216 (4 – за добу).

За останню добу провели 1 153 ПЛР-тести. Залишок у холодильнику становить 662 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 856 осіб (829 за попередню добу). Загальна кількість 61 851 пацієнтів. Одужало – 34 000 (плюс 828), померло – 1 551 особи (плюс 17).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 8 462 (детальніші показники вище), далі Київ – 7 278 осіб (плюс 112), Чернівецька – 5 443 (плюс 39), та Рівненська – 5 303 (плюс 71 особа) області.

Зеленський – Путін. Президент Зеленський заявив, що угода про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 27 липня має бути підписана лідерами країн «Нормандської четвірки».

Її представниками є Зеленський (Україна), Меркель (Німеччина), Макрон (Франція) та Путін (РФ).

В ОБСЄ розповіли деталі цієї угоди, про яку домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи. Зокрема,

  • заборона на наступальні і розвідувально-диверсійні дії,
  • заборона на застосування вогню, включаючи снайперський;
  • заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їх околицях;
  • ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню;
  • вогонь у відповідь у разі наступальних дій допускається тільки в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних сил України і керівництва збройних формувань ОРДЛО.

«Терористи» – Полтава – Луцьк. Учора у Полтаві підозрюваний у викраденні авто, якого намагалися затримати правоохоронці, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського.

Читайте також: Кого львів’яни хочуть бачити новим міським головою. Результати опитування

Його вимога – не затримувати за викрадення авто та взяття заручника.

Він обміняв рядового копа на начальника Управління кримінального розшуку ГУНП в Полтавській області, з яким виїхав за межі міста. Пізніше «терорист» – справжнє ім’я якого Роман Скрипник – відпустив заручника і зник у лісопосадці, його досі розшукує поліція.

Суд обрав Максиму Кривошу, який раніше захоплював автобус із пасажирами у Луцьку, запобіжний захід – арешт на 2 місяці без визначення розміру застави.

Кривош на суді заявив, що був готовий померти, але старався, щоб люди не загинули. Його не турбує, що відео вже видалили. Обіцяв, що детальніше про розмови із Зеленським розкаже на кінцевій стадії суду.

Напад на активіста. Голова правління та співзасновник «Центру протидії корупції» (ЦПК) Віталій Шабунін заявив, що його будинок підпалили. Минулося без жертв. 

Читайте також: Стали відомі порогові бали ЗНО з семи предметів для вступу у виші

Співзасновниця ЦПК Каленюк заявила, що на місці пожежі знайшли залишки вибухівки.

Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс, посольство США та голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас очікують належного розслідування цього підпалу.

«Корумовані» судді. Вища рада правосуддя (ВРП) заявила про неприпустимість заяв НАБУ щодо вже виявленої корупції в Окружному адміністративному суді міста Києва (ОАСК).

ВРП – конституційний орган держвлади та суддівського врядування, який відповідає за формування корпусу суддів, а також додержання ними норм Конституції і законів, дотримання професійної етики.

НАБУ звинуватила голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

17 липня НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де обговорювалося, як будуть «владу захоплювати».

Нацбанк – Облікова ставка – Інфляція – Гривня. У Нацбанку планують до кінця року не знижувати облікову ставку – зараз вона 6%. Раніше міністр економіки Петрашко допустив зниження облікової ставки нижче рівня інфляції.

Також, за даними Нацбанку, на кінець року інфляція прискориться до 4,7%. «Головним чинником підвищення інфляції стало подорожчання окремих сирих продуктів харчування через несприятливі погодні умови. Також погіршилися й інфляційні очікування бізнесу та населення».

Читайте також: Найбільші мережі АЗС підвищують ціни на бензин

Нацбанк переглянув прогноз падіння реального ВВП у 2020 році, зумовленого коронакризою, з 5% до 6%.

У відомстві пояснили коливання курсу гривні до долара психологічним фактором. «Це спричинено публічними заявами про те, що потрібна девальвація, що гривня буде слабша і т.д. Фундаментальних причин немає, навпаки – ситуація досить сприятлива», – заявив заступник голови НБУ Сологуб.

Новий глава НБУ Шевченко вніс правки у свою декларацію про доходи, вказавши 1 млн 305 тис. 350 грн процентів та 3 млн доларів і майже 10 тис. євро у швейцарському банку Ломбард Одіер і Ко ЛТД. 

А ще квадроцикл, з коштовних металів і з розсипом коштовних каменів – два чоловічі та 7 жіночих годинників, 4 жіночі наручні браслети, 2 каблучки, 5 гарнітурів (сережки, каблучка та кольє з коштовного металу), жіночу сумку Hermes та дві жіночі шуби Maurizio Braschi.

ЄС– РФ. Уряд України та Європейська комісія підписали меморандум та кредитну угоду, що встановлює надання Україні макрофінансову допомогу на суму 1,2 млрд євро.  Перші 600 млн євро Україна отримає без виконання додаткових умов. Наступні 600 млн – лише у разі, якщо виконає низку умов, які стосуються управління держфінансами, урядування та верховенство права.

Читайте також: Де поплавати львів'янам улітку. Перелік відкритих басейнів, графік, ціни

Європарламент відхилив домовленість лідерів ЄС щодо бюджету на 7 років.

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та держсекретар США виступили зі спільною заявою, в якій засудили спроби РФ переписати історію.

Цей тиждень багатий на різного штибу «терористів». Якось так не було, не було – і одразу посипалися. Добре, що хоч у Полтаві чоловік не змушував усю країну дивитися якийсь фільм. Бережіть себе. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!