Скільки коштує оренда квартири у Львові. Актуальні ціни

16963 0
Щодо житла у новобудовах, то, зазвичай, одно- чи двокімнатна квартира до 24 лютого коштувала в районі 500-600 доларів. Зараз так само.
Photo by Artur Voznenko on Unsplash

Photo by Artur Voznenko on Unsplash

Згідно з новим дослідженням соціологічної групи «Рейтинг», 49% внутрішньо переселених осіб наразі проживають у Центрах для біженців. 22% – у родичів, 21% – орендують квартиру. При чому 40% вважають, що ціни прийнятні, а 54% – що завищені. Нині, за словами експерта компанії «Галицька нерухомість» Романа Юськіва, двокімнатну квартиру можна орендувати за орієнтовно 10 тисяч гривень.

Тут йдеться про бюджетний варіант – стандартну двокімнатну «чешку» (здебільшого це багатоквартирні будинки на 9 поверхів) у задовільному стані, нерадянську, але і без євроремонту. Експерт зазначає, що однокімнатна квартира з сучасним ремонтом у новобудові сьогодні обійдеться у 400-500 доларів, однак за ексклюзивну квартиру доведеться заплатити орієнтовно 600 доларів. Трикімнатна квартира у новобудові, наприклад, на вул. Бойківській – 800 доларів. 

Читайте також: Оренда житла подорожчала майже у всіх регіонах. На скільки на Львівщині 

«У доларовому еквіваленті ціна не змінилася. Але зараз постає питання працевлаштування ВПО. До мене звернувся хлопець із Сіверодонецька, який просив знайти житло. Він знайшов роботу за 15 тисяч гривень, а це означає, що не може дозволити собі житло за 15 тисяч гривень, і за 10 не може. Його бюджет – максимум сім тисяч гривень – якісь варіанти у межах цієї суми дуже складно знайти», – пояснює він у матеріалі Tvoemisto.tv Усі думали, що буде бум. Що відбувається на ринку нерухомості у Львові.

Щодо житла у новобудовах, то, зазвичай, одно- чи двокімнатна квартира до повномасштабної війни коштувала орієнтовно 500-600 доларів. Зараз так само. 

«Просто відбувся відтік людей із Києва. Кияни, які приїжджали до Львова у перші дні, мали більші заощадження, тому могли дозволити собі платити більшу ціну. Зараз більшість цих людей повернулися до Києва. Якщо брати переселенців з Донецької області, то це бідніші люди. Як бачимо зі статистики, 49% живе у центрах для біженців або у родичів», – додає він.

Читайте також: Де не варто купувати квартири у Львові. Оновлений перелік незаконних забудов

Роман Юськів підсумовує, що ціни на оренду здебільшого повернулися до довоєнних, але у валютному еквіваленті. У гривнях вони, звичайно, підросли. Усі, кому треба було знайти житло, уже знайшли, а дорожчі квартири преміум-класу стоять поки що пусті. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv запустило нову програму – «Тема тижня», під час якої у студії за участі експертів розбирають міські проблеми. Про ринок нерухомості, як він реагує на зміни у місті та країні, на що є попит, які ціни є на житло і чого очікувати на ринку найближчим часом розповіли представник компанії «Еко-Дім» Роман Бук та експерт компанії «Галицька нерухомість» Роман Юськів.

Роман Тищенко-Ламанський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!