В Україні змінять систему виплати субсидії готівкою

2872 0
У разі протермінування оплати послуг ЖКГ, субсидію призначатимуть у безготівковій формі.
Фото: vzhovkvi.com

Фото: vzhovkvi.com

Уряд змінить систему виплати субсидій готівкою. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Залишками невикористаної субсидії можна оплатити рахунки за наступні місяці

Якщо субсідіант протермінував оплату житлово-комунальних послуг при отриманні монетизованої субсидії, то на наступний період субсидію призначатимуть у безготівковій формі.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, наразі, якщо домогосподарство не оплатило за житлово-комунальні послуги за місяць, йому субсидію не призначають, але її можуть відновити, якщо погасити протермінований платіж.

Андрій Рева додав, що якщо після закінчення цього періоду виплати нормалізуються, субсідіант зможе знову перейти на грошову форму. Нова система дозволить встановити ефективні відносини з субсідіантами.

Крім цього, у мінсоцполітики планують регламентувати, якщо несплата буде пов'язана з донарахуваннями за газ через рішення суду, такі прострочення не враховуватимуть при призначенні субсидії.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Нагадаємо, 6 лютого уряд ухвалив рішення про перехід до виплати субсидій у грошовій формі із березня. У травні відбудеться монетизація субсидій для тих домогосподарств, яким призначили субсидію на неопалювальний сезон, а з 1 жовтня мають повністю перейти на монетизацію субсидій. Пенсіонери почали отримувати субсидію готівкою з 4 березня, а решта категорій – із 12 березня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!