Від сьогодні субсидію готівкою почнуть видавати не лише пенсіонерам

2159 0
Пенсіонерам почали виплачувати субсидію грошима з 4 березня.
Фото: vzhovkvi.com

Фото: vzhovkvi.com

Із 12 березня усі категорії, крім пенсіонерів, зможуть отримати субсидію готівкою у відділеннях «Ощадбанку».

Читайте також: Як змінились правила нарахування субсидій. Роз'яснення

Йдеться про клієнтів, яким призначили субсидію до 31 грудня 2018 року. Якщо субсидіант не має поточного рахунку в «Ощадбанку», Міністерство соціальної політики надішле адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати.

Як пише Економічна правда, для зручності та уникнення черг на сайті банку та через контакт-центр запровадили попередню реєстрацію субсидіантів. Крім цього, у відділеннях із великим навантаженням продовжили час роботи та впровадили додаткові робочі дні.

Якщо субсидіант має поточний рахунок у банку для виплати соціальної допомоги/депозитів/заробітної плати, то субсидію автоматично зарахують саме на цей рахунок, а «Ощадбанку» надішле SMS про її надходження. Отримання субсидії в грошовій формі відбуватиметься через систему грошових переказів «Швидка копійка».

Нагадаємо, субсидію готівкою почали видавати спершу для пенсіонерів, які отримують її разом із пенсією на картку або її приносить листоноша.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Нагадаємо, 6 лютого уряд ухвалив рішення про перехід до виплати субсидій у грошовій формі із березня. У травні відбудеться монетизація субсидій для тих домогосподарств, яким призначили субсидію на неопалювальний сезон, а з 1 жовтня відбудеться повний перехід на монетизацію субсидій.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!