Політична реклама

В Україні значно подорожчає імпортний алкоголь

2097 0
Кабінет Міністрів запровадив мінімальні оптово-роздрібні ціни на окремі види імпортного алкоголю, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Це зроблено, щоб зрівняти, поставити в рівні умови імпортні ціни з цінами на внутрішньому ринку", - сказав він.

Ініціатива введення мінімальних цін для імпортерів виходить від українських горілчаних компаній, які побоюються демпінгу з боку російських виробників.

Для вітчизняних компаній мінімальні ціни вже діють і складають 26,1 грн за пляшку 0,5 л. У той же час в Росії собівартість виробництва набагато нижча, що дозволяє виробникам ставити більш низькі ціни, відзначає віце-президент Торгово-промислової палати В'ячеслав Сокерчак.

Як повідомляє ТСН, зараз імпортна продукція займає близько 10% ринку горілки, який можна оцінити в 25-30 млн дал на місяць, говорить джерело видання в одній з компаній. Причому частка російської продукції на ринку почала рости після того, як український алкоголь подорожчав через нові акцизні ставки, говорить Сокерчак.

Як повідомлялось, кожен українець, за підрахунками експертів, щороку в середньому пропиває 1300-1500 гривень. При цьому понад 100 тисяч громадян стоять на обліку у наркологів з алкогольною залежністю.

Нагадаємо, 15 грудня Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (окрім безалкогольного) на території м.Львова», у якій міститься заборона з 1 січня 2012 року продавати у Львові слабоалкогольні напої і пиво у кіосках. 

Окрім того депутати проголосували за заборону на продаж алкоголю в усіх торгівельних закладах міста, окрім ресторанів, барів, кафе і клубів з 20:00 до 12:00. До цього рішення алкоголь можна було купити з 10:00 до 22:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!