В Україну прибула партія летальної зброї від США. Фото

1293 0
Ця допомога включає близько 200 тис. фунтів летальної зброї, зокрема боєприпаси для захисників України на лінії фронту.
Фото:U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Фото:U.S. Embassy Kyiv Ukraine

До київського аеропорту Бориспіль прибула перша партія пакету безпекової допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів доларів США. Пакет був ухвалений президентом Байденом у грудні. Про це повідомили у Посольстві США в Україні на сворінці у Фейсбук.

Ця допомога включає близько 200 тис. фунтів летальної зброї, зокрема боєприпаси для захисників України на лінії фронту.

Минулого року США надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет допомоги, і понад 2,7 мільярда доларів США безпекової допомоги загалом з 2014 року.

«Сполучені Штати продовжуватимуть надавати таку допомогу для підтримки Збройних сил України, підтримуючи їх у невпинному захисті суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії. Як повідомив президент Байден президенту Путіну, у разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати нададуть Україні набагато більше обладнання для оборони на додаток до того, що вже було надано», – йдеться у повідомленні посольства.

Нагадаємо, що Росія сконцентрувала понад 100 тисяч військових на кордоні з Україною. Вона також, за словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, «перекинула сили в Білорусь, що дає Володимиру Путіну можливість атакувати Україну з півдня, заходу та півночі».

«Якщо Росія хоче переконати світ, що у неї немає агресивних намірів щодо України - хорошим способом буде деескалація, відведення військ від кордонів (України – ред.) і продовження діалогу», – зазначив Блінкен.

Нагадаємо, що, за словами президента України Володимира Зеленський, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. На його думку, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!