Політична реклама

Вчені підтвердили, що шоколад допомагає знизити тиск

1265 0
Британські вчені виявили, що шоколад надає сприятливу дію на серцево-судинну систему, зокрема, незначно знижує артеріальний тиск. Вживання шоколаду супроводжується невеликим зниженням тиску.

Керівник дослідження Лі Хупер і її колеги з Медичної школи Норіджа проаналізували дані 42 невеликих клінічних досліджень (близько 1300 осіб) і виявили, що вживання шоколаду супроводжувалося невеликим зниженням артеріального тиску, рівня інсуліну та іншими позитивними ефектами .

Хоча причина цієї закономірності точно невідома, вчені вважають, що вона обумовлена ​​наявністю флавоноїдів, які також містяться в горіхах, сої, чаї та вині.

"З практичної точки зору я рекомендую вживати шоколад або какао для зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань", - говорить Еліс Ліхтенштейн з Університету Тафтса в Бостоні, яка не брала участь в дослідженні.

Джерело: Newsmarket.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!