Від завтра у Львові запрацює ще один пологовий

6911 0
У пологовому розгорнуть 100 акушерських ліжок.
Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Від завтра, 1 лютого, у Львові повноцінно запрацює оновлене пологове – при Львівській обласній клінічній лікарні. Як зазначили у коментарі для Тvoemisto.tv у лікарні, загалом тут розгорнуть 100 акушерських ліжок.

Читайте також: У Львові відкрили відремонтований пологовий на Некрасова, де можна народжувати у ванні

Щоб жінкам було зручно та безпечно народжувати, тут оновили та відремонтували сучасні операційні та індивідуальні пологові зали, а також приймальне відділення.

Загалом розгорнули 100 акушерських ліжок, з них 40 – у пологовому відділенні та по 30 у відділенні патології вагітності та відділенні екстрагенітальної патології.

Також у відремонтованому пологовому передбачили 6 ліжок інтенсивної терапії для дорослих і стільки ж для дітей.

У восьми пологових залах одночасно зможуть народжувати вісім жінок. Також від завтра запрацює й три операційних зали, тож одномоментно тут зможуть проводити й три кесаревих розтини.

Читайте також: У пологовому на вулиці Некрасова у Львові буде можливість народжувати у ванній 

Нагадаємо, пологове відділення Львівської обласної лікарні на вулиці Некрасова закрили на ремонт у серпні 2017-го. Згодом відкриття оновленого відділення анонсували на квітень 2018-гоОднак дату постійно переносили через низку причин. Зокрема, перший підрядник, за словами Михайла Гички, був недобросовісний, не виконував своїх зобов’язань та протермінував час виконання робіт.

У відділенні проводили капітальний ремонт інженерних мереж 1-го, 3-го і 4-го поверхів. Також мають закупити нове обладнання. Роботи виконує компанія «Орбудсервіс», що перемогла у відповідному тендері з пропозицією 56,9 млн грн. Усі роботи обійшлися у понад 80 млн грн. 29 грудня минулого року оновлений пологовий корпус відкрили, але жінок при надії ще не прйимали. На роботи витратили близько 80 млн грн.

 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!