У Банку грудного молока у Львові заготували вже понад 20 літрів молока. Як стати доноркою

1246 0
Заготовлене грудне молоко скерують для потреб дітей із групи ризику.

У Банку грудного молока, який працює на базі Неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні, на сьогодні вже заготували понад 20 літрів молока. Щодня тут отримують харчування діти із групи ризики, яких виходжують у відділенні інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених неонатального центру ЛОКЛ.

Джерело: неонатальний центр ЛОКЛ, директорка Банку грудного молока неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні Оксана Масняк у коментарі Tvoemisto.tv

«Кожного дня ми забезпечуємо потребу дітей з відділення, вона щодня змінюється. Також ми сформували запас грудного молока, у нас уже є база постійних донорок. Грудне молоко збирається щодня, поки що його вистачає для потреб неонатального центру. Але це такий продукт, який не має тривалого зберігання – всього лише шість місяців. Тому запрошуємо жінок ставати донорками», – зазначила вона.

Щоб стати доноркою грудного молока, потрібно:

  • бажання жінки;
  • годувати грудьми власну дитину;
  • планувати годувати власну дитину тривалий час (якщо ви пануєте завершити годування за місяць, то краще не ставати доноркою);
  • заповнити анкету донорки;
  • пройти обстеження і здати грудне молоко для дослідження.

 

Якщо ви хочете стати доноркою грудного молока або грудне молоко необхідне для ваших малюків, пишіть на Viber за номером телефону 050 545 38 53 (Оксана Масняк).

Читайте також: У Львові збиратимуть кошти на реанімобіль для передчасно народжених дітей

Нагадаємо, Банк грудного молока при Неонатальному центрі ЛОКЛ відкрили у серпні цього року. Перший в Україні банк грудного молоко з’явився у Києві у 2019 році.

Ірина Березовська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!