Київ

«Віряни» УПЦ МП, які перешкоджають роботі комісії МКІП у Лаврі, вчинили бійку

620 0
Комісія звернулась до правоохоронців
Фото: Скріншот

Фото: Скріншот

Невстановлені особи порушують громадський порядок на території Києво-Печерської Лаври, де працює комісія Мінкульту. Про це повідомляє МКІП.

«Станом на зараз невстановлені особи, які утворили скупчення після завершення роботи Комісії, вчиняють відверте порушення громадського порядку, про що в.о. генерального директора Остапенко М. подав відповідну заяву до правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 квітня комісія МКІП здійснила огляд 3-х пам’яток (2 національного, 1 місцевого значення). А саме - майна корпусу  37, 37-а, 38 – галерея до Ближніх печер, Дзвіниця на Ближніх печерах, Вхід до Галереї Ближніх печер.

Всередині співробітники міністерства побачили безладно звалені у купу коробки, пакети, мішки та предмети. При цьому ознак вжиття орендарем протипожежних заходів не зафіксовано.

Після цього, керівництво Заповідника викликало інженера з пожежної безпеки І категорії Мороза Є.В. для фіксації порушень протипожежної безпеки та технічних працівників Заповідника для опечатування приміщень. 

Вказані об'єкти є пам'ятками архітектури національного значення та місцевого, складовими пам'ятки національного значення Ансамбля Києво-Печерської лаври та складовими об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, комісія Мінкульту 12 квітня потрапила у Києву-Печерську Лавру. Як з’ясувалося, представники УПЦ МП зруйнували кімнати корпусу № 112. Там розташований Книжковий склад, збудований у ІІ половині ХІХ століття. Комісія склала заяву про злочин за статею про пошкодження об’єктів культурної спадщини. За фактом незаконного руйнування об’єкту на території Києво-Печерської лаври слідчі розпочали кримінальне провадження. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!