Впроваджувати е-квиток у Львові хочуть дві компанії

2698 0
Обрати підрядника мають 5 жовтня.
Фото: Андрій білий

Фото: Андрій білий

Сьогодні у Львові відкрили комерційні пропозицій в тендері на впровадження електронного квитка. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Свої пропозиції подали два консорціуми: естонський Ridango&Datel та чесько-український Mikroelektronika&Softserve. До 5 жовтня мають завершити оцінку пропозицій, після чого ЄБРР має погодити результати тендеру та підписати контракт із переможцем.

За словами Андрія Білого, у міськраді сподіваються підписати контракт до 1 листопала та до кінця року почати втсановлювати валідатори.

Читайте також: Чому паркування у містах не можу бути безкоштовним (І у Львові теж)

Нагадаємо, що запровадити е-квиток у львівському транспорті намагалися ще у 2012 році. Тоді для цього навіть знайшли латвійську компанію-інвестора «Ригас-Карте», з якою мали б створити спільне підприємство, але цього так і не зробили.

Новий етап роботи над е-квитком розпочали у 2015 році, коли підписали меморандум із ЄБРР. У серпні 2017 року ЛКП «Львівавтодор» підписав кредитну угоду та оформив фінансування. Від тоді тривали тендерні процедури. Весь громадський транспорт має перейти на е-квиток орієнтовно у січні-травні 2020 року. Е-квиток у Львові називатиметься «Леокарт» та коштуватиме у межах 400 грн на місяць.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!