Як планують змінити вулицю Шевченка. Схеми

8529 0
Запропоновані зміни мають обговорити з мешканцями.
Схеми ЛКП "Львівавтодор"

Схеми ЛКП "Львівавтодор"

ЛКП «Львіватодор» опублікував ще одну частину проекту реконструкції вулиці Шевченка на ділянці від вулиці Турянського до вулиці Хорватської.

Читайте також: Львівавтодор скасував тендер на реконструкцію вулиці Бандери

Вулиця матиме три смуги, одна з яких буде виділеною для руху громадського транспорту у бік центру. Розширити вулицю до чотирьох смуг немає можливості, оскільки за Державними будівельними нормами для цього необхідно, аби її ширина становила 12 м. Натомість вулиця має ширину 9-11 м.

«Ранковий пік у бік центру і вечірній із центру – нерівнозначний. Ранковий пік дуже концентрований, а вечірній – розтягнутий на 4 години. Тож виділена смуга в бік центру є обґрунтованою потребою, проте у зворотному напрямку такої потреби немає», – кажуть у «Львівавтодорі».

Читайте також: Частину вулиці Богдана Хмельницького зроблять односторонньою. Схема

Час розраховували середньої швидкості проходження різними видами транспорту ділянки від перехрестя з Левандівською до центру довжиною 1,6 км. Тож на цьому перехресті облаштують однорівневу розв’язку, завдяки якій трафік дозуватиметься, а пріоритет надаватимуть громадському транспорту.

«Навіть при спільній смузі руху в напрямку Рясного очікують зменшення часу проїзду ділянки від церкви Анни в час пік на 45% або на 7-8 хвилин», – кажуть у ЛАД.

Перед перехрестям з Ярослава Мудрого кількість смуг у напрямку центру збільшать до трьох за рахунок смуги для лівого повороту на вул. Пстрака. Останній квартал між Ярослава Мудрого та розв’язкою біля церкви Анни матиме по одній смузі в кожному напрямку та найбільшу кількість паркомісць.

Читайте також: Як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції. Схема

На ділянці від Єрошенка до вулиці Ярослава Мудрого облаштують три смуги руху, від Ярослава Мудрого до Бенедиктовича – дві: спільна смуга від центру та відділені делініаторами смуги для автобусів, трамваїв та автотранспорту для руху до центру. У напрямку до центру зупинки планують зробити острівними, а до центру – безбар’єрними у смузі руху.

У ЛКП «Львівавтодор» пояснюють, що три смуги дозволять частково зберегти озеленення на вулиці, облаштувати паркомісця та велосмуги, відділити пішохідну зону та проїжджу частину.

«Нині на вулиці є 200 великих дерев, що переважно перебувають у хорошому або задовільному стані. Проте розміщені вони впритул до наявної проїзної частини і ростуть на ненормативній відстані до інженерних комунікацій. Дерева виконують важливу функцію шумо- та пилозахисту для мешканців», – кажуть у ЛКП «Львівавтодор».

За оновленими ДБН, під час реконструкції на вулиці необхідно проектувати велоінфраструктуру. На Шевченка облаштують велосмугу, паралельну смузі для автотранспорту. Для цього необхідно зрізати деякі наявні дерева та насадити нові ближче до фасадів.

 

Для розробки точного ескізу планування вулиці ще мають провести геодезичну зйомку, оцінити стан дерев, з’ясувати інформацію про розміщення інженерних мереж та обговорити запропоновані зміни з мешканцями.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, цього року у Львові планують розпочати реконструкцію вулиці Шевченка від Хорватської до Залізничної. У Бюджеті розвитку на 2019 рік на ці роботи заклали 20 млн гривень. Проект розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. 

Схеми ЛКП «Львівавтодор»

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!