Як пропонують реорганізувати рух на перехресті Шевченка – Левандівська – Залізнична. Схема

10876 1
Цього року розпочнуть реконструкцію вулиці Шевченка.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Під реконструкції вулиці Шевченка у Львові планують реорганізувати рух та облаштувати квазі-кільце на прилеглих вулицях Левандівській та Залізничній. Відповідну схему на своїй сторінці у Facebook опублікував заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2019 році. Інтерактивна мапа

Почати реконструкцію вулиці планують саме з квазі-кільця Шевченка – Левандівська – Залізнична зі світлофорним регулюванням. Воно має зменшити навантаження на вулицю та дати можливість додаткового виїзду на Городоцьку для мешканців Рясного та Левандівки. 

«Через цю вулицю щодоби проходять близько 16 тис. транспортних засобів, що перевозять 32 тис. пасажирів громадського транспорту та 22 тис. водіїв і пасажирів авто у обох напрямках», – пише Андрій Білий.

Читайте також: У Львові почнуть будувати новий міст на вулицю Шевченка

Найбільше транспорту, за його словами, накопичується на перехресті вулиць Шевченка та Левандівської, а пікові потоки перевищують пропускну здатність вулиці. 

Завдяки моделюванню ЛКП «Львівавтодор» визначили детальні параметри однорівневої розв’язки на Шевченка – Левандівській. Зокрема, крім квазі-кільця, пропонують продовжити вулицю Залізничну до Шевченка, створити новий проїзд між Левандівською та Залізничною, облаштувати безпечну та доступну інфраструктуру для маломобільних людей та велосипедистів. Після реконструкції затримка автомобілів на перехресті має зменшитись на 62%, громадського транспорту – 96%, а довжина черги має зменшитись на 42%.

Таке планування дозволить об’їхати центр у напрямку з Левандівки, спростити об’їзд центру через Єрошенка, забезпечити пріоритет громадського транспорту та усунути простій трамваїв, що їхатимуть із центру, через автомобілі, які повертають на Левандівську.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, цього року у Львові планують розпочати реконструкцію вулиці Шевченка від Хорватської до Залізничної. У Бюджеті розвитку на 2019 рік на ці роботи заклали 20 млн гривень. Проект розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект», співвласником якої є Валерій Чернишов. Його ж фірма проектувала реконструкцію вулиці Личаківської. 

Крім реорганізації руху та благоустрою, реконструкція передбачає й заміну комунікацій. Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. 

Вікторія Ейсмунт

Схеми Андрій Білий / Facebook

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 

 


Читайте також:
31 Січня, 2019 17:42
Микола Правильна схема, подібно до того що зробили на розвилці Городоцька Шевченка
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!