Як працює нове квазікільце на Шевченка – Левандівській у Львові. Фото, відео

8244 0
Тепер автомобілі, що рухатимуться у напрямку до центру, об’їжджатимуть частину Шевченка цим кільцем
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Раніше на Т-подібному перехресті Шевченка – Левандівська були постійні затори, тому вирішили облаштувати кільцевий рух і розмежувати потоки. Отож рух тут організували по колу, і тільки автобуси матимуть додаткові можливості для прискорення.

У міськраді сподіваються, що завдяки цій розв'язці пропускна здатність транспорту цього вузла збільшиться на 70%.

Ще не всі світлофори працюють. Їх облаштують у серпні-вересні. 

Озеленювати територію будуть у жовтні-листопаді цього року.

Автостанцію із вулиці Шевченка, де зупинялися автобуси Яворівського напрямку, перенесуть на саме кільце за поворотом на вулицю Левандівську.

До речі, це один з перших об’єктів, де кабелі від електричних стовпів максимально сховані під землю. Водночас газова труба залишилася з попереднього проектування, її мають перенести за паркан.

Зазначимо, що сьогодні тут відновили маршрут №11 та №6а, який буде курсувати з Рясне через вул. Левандівську та Городоцьку до Галицького базару, а маршрут №49 тимчасово призупинить курсування через дублювання № 6А. 47А курсуватиме без змін.

Трамвайний рух відновлять після повного завершення реконструкції вул. Шевченка. Окрім цього, у місті займаються проєктуванням вул. Суботівської, яка з'єднає Левандівку з мікрорайоном Рясне-2, зокрема, щоб там курсував тролейбус.

Додамо, що завершити реконструкцію другої частини вулиці Шевченка, від церкви Анни до вулиці Ярослава Мудрого, обіцяють до початку зими. Крім цього наразі розробляють проєкт добудови вулиці Залізничної до Городоцької.

Читайте також: Під час реконструкції Шевченка у Львові зріжуть 31 дерево, але посадять нові

Саму вулицю Шевченка реконструюють у три етапи: кільце за 89,6 млн грн, ділянка від Хорватської до Ярослава Мудрого, й далі до Залізничної. У бюджеті розвитку на 2020 рік на відтинок від Хорватської до Ярослава Мудрого заклали 61 млн грн, а на частину вулиці від Ярослава Мудрого до вул. Залізничної – лише 19 млн грн зі 140 млн грн необхідних. Загалом реконструкція вулиці Шевченка має тривати два роки.

Нагадаємо, що роботи виконує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» за 89,6 млн грн. 

Проєкт реконструкції вулиці розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. Торік проєкт доопрацювали та затвердили на засіданні виконкому. 

 

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!