Наступного тижня навчальні заклади можуть перейти на дистанційку. Пояснення МОН

3653 0
У випадку запровадження «жовтого» рівня епіднебезпеки, заклади освіти працюватимуть, якщо щонайменше 80% працівників закладу вакциновані від Covid-19.
Фото: Є

Фото: Є

З наступного понеділка, 20 вересня, заклади освіти можуть почати працювати по-іншому. У випадку запровадження «жовтого» рівня епіднебезпеки, заклади освіти працюватимуть, якщо щонайменше 80% працівників закладу вакциновані від Covid-19. Відповідні умови опублікувало Міністерство освіти і науки.

Читайте також: Більше 500 нових хворих. На Львівщині зростає кількість підтверджених випадків Сovid-19

Зважаючи на те, що Львівщина є лідером з кількості захворіли на Covid-19, скоро вона може перейти у «жовту» зону. 

«У разі впровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності щонайменше у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката», – йдеться в повідомленні.

У разі впровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки відвідування навчальних закладів дозволено лише в тому випадку, якщо 100% працівників навчального закладу матимуть Covid-сертифікат, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Читайте також: Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Нагадаємо, за минулу добу, 15 вересня, у Львівській області зафіксували 552 позитивних випадки Covid-19, у той час, як за позаминулий день нових випадків було 294. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували у Львівській (552), Харківській (498), Дніпропетровській (415), м. Київ (362) та Одеській (347) областях.

На Львівщині збільшується кількість хворих на Covid-19. Заповненість ліжок у стаціонарах зростає щодня і на сьогодні становить понад 23%. Проте, як наголосили у МОЗ, учні 1-4 класів та вихованці садочків зможуть відвідувати заклади, де вакциновано 80% персоналу, не залежно від рівня епідемічної небезпеки. На дистанційне навчання школи Львова можуть перейти у тому випадку, коли 50% учнів будуть перебувати на самоізоляції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!