Як у Львові відзначили День музеїв. Фото

801 0
Міжнародний день музеїв у Львові відвідали майже 13 тисяч осіб.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Цього року Міжнародний День музеїв у Львові тривав  з 18 по 21 травня. У заході взяли участь 34 музеї та організували понад сотню різних тематичних подій: від прослуховування класичної музики до кінних прогулянок та виставок особистих речей Степана Бандери. Загалом за цей час музеї та спеціальні заходи від них відвідали 12 тисяч 937 мешканців та гостей міста.

Джерело: Львівська міська рада

Цьогорічною темою Міжнародного дня стало «Музеї – стійкість і добробут», аби підкреслити роль музеїв у добробуті і сталому розвитку суспільства.

«Це щорічний фестиваль, який дарує гарну нагоду відвідати музеї, побачити те, що було заховане, послухати захоплюючі лекції, долучитися до майстер-класів, відчути експонати наосліп, побачити унікальні історичні карети, приміряти старовинний український одяг, поснідати у музеї….. Щороку це особливий захід і кожен музей готує щось цікаве, чого раніше не показував або не організував», – каже керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь.

Нагадаємо, світ щороку відзначає Міжнародний день музеїв 18 травня. До проведення різноманітних заходів у ці дні долучаються півтори сотні країн вже останні 40 років.

Фото: ЛМР

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!