Хто увійшов в рейтинг 200 найбільших компаній Львівщини та чи готові ЗСУ до контрнаступу. Підсумки доби

1274 0
Нині 12 травня та 443 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський у інтерв’ю BBC, відповідаючи на питання про те, чи готова Україна до контрнаступу, відповів ствердно. «На таке запитання так просто неможливо відповісти. Морально готові. З точки зору мотивації, військові готові. З точки зору комплектації бригад, готові. З точки зору техніки, не все ще дійшло. Ось вам і відповідь», – сказав він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито 44 атаки ворога. Найзапекліші бої – за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація  та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 33 удари по районах зосередження противника. Уражено 11 пунктів управління, склад боєприпасів, склад паливно-мастильних матеріалів, 9 артилерійських підрозділів на вогневій позиції, засіб протиповітряної оборони та ще 2 важливих цілі. Крім того, знищено 9 ворожих БпЛА різних типів.

Читайте також: 12 тисяч порцій за день. Як київські волонтери готують борщ на передову. Самоорганізована волонтерська група «Борщ для ЗСУ» в перші дні повномасштабної війни почала роботу з пакування 100 порцій сухих супів на день, а сьогодні за такий самий час уже здатна пакувати більш ніж дві тисячі! Tvoemisto.tv побувало у «виробничому цеху» одного зі спальних районів Києва, де волонтери ініціативи «Борщ для ЗСУ» фасують супи на передову, та поспілкувалося з людьми, які вже понад рік наближають нашу спільну перемогу.

Акцент дня: Складено рейтинг 200 найбільших компаній Львівщини за виторгом за рік. Ми склали рейтинг 200 найбільших компаній Львівщини за виторгом (чистим доходом від реалізації товарів, послуг і робіт), рейтинг 20 компаній із найбільшими прибутками і перелік 20 компаній із найбільшими збитками. Варто зазначити, що до рейтингу потрапили лише ті компанії, що подали звітність до 26 квітня цього року. Банки, фінансові компанії та інвестиційні фонди ми не брали до уваги.

Отже, до нашого рейтингу 200 найбільших компаній щодо виторгу входять: 19 компаній-операторів аптечних мереж; 14 компаній, які займаються гуртовою торгівлею пальним; 15 компаній-агровиробників; 20 компаній-виробників різних товарів промислового призначення; 18 компаній-виробників продовольчих товарів включно з напоями та ще 16 компаній-виробників інших споживчих товарів. Діяльність дев’яти компаній пов’язана з видобутком корисних копалин. Решта займається переважно дистрибуцією споживчих товарів і товарів промислового призначення.

Ключові події:

1. ДБР проводить обшук у Київраді. Провадження стосується відрядження до КМВА солдатів, частина із яких паралельно є депутатами Київської міської ради.

Читайте також: Як поскаржитися на лікарів за вимагання грошей. Пояснення НСЗУ. У такому випадку необхідно подати звернення до Національної служби здоров’я України;

2. Українці за кордоном зможуть отримувати пенсію за спрощеною процедурою. Люди тепер можуть подавати заяву про виплату (зміну способу виплати) пенсії або грошової допомоги віддалено.

Читайте також: На найближчому засіданні Київрада перейменує майже 20 вулиць та три станції метро. Список. Йдеться про цілий пакет топонімів;

3. Львівська облрада не продовжила контракти вісьмом директорам комунальних лікарень. «Можна рухатися двома шляхами: або оголошувати конкурс на посаду, або залишати їх у статусі в.о. на час дії воєнного стану. Яким шляхом іти, ми зрозуміємо після найближчої сесії обласної ради», – повідомив керівник управління майном комунальної власності ЛОР Андрій Білоус.

На цю ж тему: Депутати Львівської облради вимагають виїзне засідання у Розвадів, де стався витік газу. Через те, що на попередньому засіданні, 10 травня, не було представників Львівської ОВА, які могли б доповісти по цьому питанню. Також дали доручення, щоб ЛОВА надала всі необхідні документи, які стосуються цього питання.

Читайте також: На Львівщині змінили правила продажу алкоголю. Спиртні напої тепер можна буде придбати з 10.00 до 22.00;

4. Стало відомо скільки коштуватиме встановлення тризуба на щиті Батьківщини-матері. Вартість виготовлення проєктної документації на ремонт крана та заміну національної символіки становить 2,5 млн грн. Будівельні та монтажні роботи в цілому – приблизно 36 млн грн

На цю ж тему: Відновлення легендарної вулиці Вокзальної у Бучі коштувало майже 200 млн грн. Гроші надійшли від українських та міжнародних партнерів.

Читайте також: Кіт, що витісняє війну. В Ірпені з’явився новий яскравий мурал. Вуличний художник з Луцька, який знаний своїми мальованими котами та псевдонімом AndCat, Андрій Присяжнюк разом із киянином Станіславом Видиборцем, відомим як Слікез, створили стінопис;

5. Історія львівського театру стала частиною вистави для єврофестивалю у Ліверпулі. Цей проєкт заснували на історіях десяти українських митців, які перебувають на передовій військового та художнього спротиву.

На цю ж тему: Львів’ян запрошують на безкоштовні екскурсії до дня музеїв. Програма заходів. 18 травня 19 музеїв пропонують відвідувачам вільний вхід.

Та: Львів’ян запрошують відвідати гуцульське літування. Програма заходів у Шевченківському гаю. Відвідувачі будуть танцювати, ярмаркувати, куштувати бриндзю, вчитися ліпити сирні коники та знайомитись ближче з найзагадковішим краєм українських Карпат.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!