Як в Україні планують підсилювати ППО до холодів

768 0
Йдеться про мобільні вогневі групи, оскільки 10-15% збитих повітряних цілей ворога припадає на них.
Фото умовне

Фото умовне

До осені та зими в Україні планують підготувати та посилиси системи протиповітрянох оборони. Йдеться про мобільні вогневі групи, оскільки 10-15%, а інодій й 30% збитих повітряних цілей ворога припадає на них. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат.

За його словами, в ЗСУ планують також заміну старого озброєння на більш сучасне.

«Так, ми втрачаємо сьогодні потенціал старого радянського озброєння, тому що, з одного боку, виходить з ладу техніка, з іншого – і радянських зенітних ракет стає менше… Але ми посилюємося західними системами, яких хоч і менше, але вони значно ефективніші», – зазначив полковник.

Читайте також: Росіяни заявили, що під час удару по Львову знищили польських та німецьких найманців

Він додав, що йдеться, зокрема, про системи Patriot та SAMP-T, які можуть збивати балістичні ракети. Також системи NASAMS та Iris-T – разом це чотири комплекси, які будуть основою ППО Повітряних Сил у майбутньому.

«Далі ППО Сухопутних військ типу Gepard - це зенітні гармати, які можуть в автоматичному режимі теж знищувати цілі, що дає дуже ефективну роботу... Крім того, французький Crotale», – підкреслив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що від ракетної атаки росії на Одесу, за попередньою інформацією, постраждали 25 пам’яток архітектури. Серед них будівлі 19-20 століття.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!