Які безкоштовні послуги є для військових у Львові

1035 0
Tvoemisto.tv зібрало у добірку послуги, які військовослужбовцям надають безплатно у Львові.
фото умовне

фото умовне

Протезування 

Через війну в Україні щодня збільшується кількість людей, які втрачають кінцівки і, зрештою, потребують протезування. І для цивільних, і для військових ця процедура є безкоштовною. Детальніше про це тут

Зокрема, у Львівській області є єдиний заклад, у якому безкоштовно протезують суглоби. Це Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім.Ю.Липи. У госпіталі проводять щорічно понад 300 ендопротезувань.

Також можна встановити зубні протезиПо безкоштовне протезування можна звернутися до стоматологічної поліклініки № 1, стоматологічної поліклініки № 4 чи до Госпрозрахункової стоматологічної поліклініки Львова.

Проїзд у громадському транспорті 

Військові можуть використовувати посвідчення учасника бойових дій для безкоштовного проїзду громадським транспортом Львова. Проте у місті закликають виготовити Леокарт

Спорт

У Львові в рамках Комплексної програми розвитку спорту військових, ветеранів війни та адаптивного спорту, з березня розпочалися безкоштовні заняття спорту для учасників бойових дій. Заняття відбуваються з єдиноборств кікбоксингу, тхеквондо, паратхеквондо, боксу та адаптивної фізичної підготовки. Детальніше за посиланням

Абонемети у фітнес-клубах

У Львові учасникам бойових дій та членам їхніх родин надаватимуть фінансову підтримку на оплату послуг фітнес-клубів. Деталі за посиланням

Гастроскопія

Ветерани та ветеранки віком до 50 років можуть зробити обстеження в медзакладі, який має договір із НСЗУ за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах». Для ветеранів та ветеранок від 50 років – за пакетом «Езофагогастродуоденоскопія». Також гастроскопія безоплатна під час стаціонарного лікування. 

Масаж

У Львові розпрацьовують механізм, за яким військові, які перебувають у місті на реабілітації, зможуть безкоштовно отримувати послуги фахових масажистів. Це має стати частиною програми підтримки військовослужбовців-учасників бойових дій та членів сімей загиблих захисників і захисниць України: на наступне пленарне засідання сесії виносять проект ухвали про внесення відповідних змін до цієї програми.  Якщо ухвалу буде прийнято, то вже з червня послуга буде доступною для військових. 

Курси та консультації

Психологічні, юридичні та бізнес-консультації – мережа Центрів Едукації спільно з КУ Інститут міста запустили серію безкоштовних навчань та консультацій для ветеранів та ветеранок війни, військовослужбовців та військовослужбовиць, членів їхніх сімей та осіб з інвалідністю 1 та 2 групи. Заняття будуть проходити наживо, у львівських бібліотеках або онлайн у Zoom.

Вистави

Військові та їхні сім’ї зможуть безкоштовно відвідати вистави у Львівському академічному обласному театрі ляльок. Для бронювання місць просять звертатися за декілька днів до показу вистави у касу театру за номером телефону: +380 98 453 5377. Деталі тут

Читайте також: Яка матеріальна допомога є у Львові для військових

Нагадаємо, у Львові для військових є пільги, психологічні та юридичні консультації, адаптація до цивільного життя – через екскурсії, мистецтво та інші активності, підтримка ветеранського бізнесу та різні соціальні програми допомоги. Детальніше про це читайте за посиланням

Юлія Кметик

Здійснено в рамках проєкту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!