Київ

Які категорії ВПО на Київщині продовжать отримувати виплати

447 0
Деякі категорії ВПО отримуватимуть виплати від держави ще протягом 6 місяців
Фото умовне

Фото умовне

Наразі на території Київської області зареєстровані 312 тисяч переселенців. Про це повідомив директор департаменту соціального розвитку та ветеранської політики КОВА Ігор Мещан.

Уряд прийняв постанову з уточненням переліку переселенців, які матимуть право на отримання виплат протягом ще шести місяців. Серед них:

  • особи з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність (та родини, в яких такі особи проживають);
  • діти, які влаштовані в сім'ї патронатного вихователя; патронатні вихователі; діти, тимчасово влаштовані в сім'ю родичів, знайомих, прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу.

 

Виплати продовжили, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в сім'ї менше 9 444 грн:

  • особи, які доглядають за дитиною до 3 років або дитиною, яка потребує догляду, до 6 років;
  • сім'ї, що мають дітей до 18 років та/або до 23 років, які є студентами денної або дуальної форми навчання в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;
  • студенти, які звертаються самостійно, віком до 23 років;
  • особи з інвалідністю ІІІ групи;
  • сім'ї пенсіонерів.

 

Також право на продовження допомоги на додаткові 6 місяців отримали люди, старші за 55 років.

Водночас продовжили період подання заяв на перепризначення виплат для ВПО до 30 квітня 2024 р. При цьому кошти виплатять із врахуванням березня.

Якщо людина подає заяву після цієї дати, то допомога буде призначена вже з місяця звернення, тобто з травня.

Зазначається, що протягом двох місяців після призначення допомоги, переселенці, які не працюють і не доглядають за дітьми чи особами з інвалідністю, мають сприяти своїй зайнятості.

«Тобто стати на облік в Центр зайнятості або зареєструватися як фізична особа-підприємець та розпочати відповідну діяльність. Якщо після перепризначення допомоги, людина не зробить цього, то виплату допомоги буде припинено», — зазначив Мещан.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!