Які обмеження посилять в Україні у випадку нової хвилі Covid-19

2236 0
МОЗ запровадить низку обмежень щодо в'їзду до країни, а також відстежуватиме контакти хворих.
Фото: freepik

Фото: freepik

У разі нової хвилі поширення коронавірусу в Україні, Міністерство охорони здоров'я запровадить низку обмежень щодо в'їзду до країни, а також відстежуватиме контакти хворих, повідомляє Суспільне.

Читайте також: В Україні знову хочуть посилити карантин

За словами заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Кузіна, обмеження пересування стосуватиметься переважно необхідності тестування і особливих умов самоізоляції. Іноземці, що заїжджатимуть до країни, будуть зобов'язані мати негативний ПЛР-тест та здати його повторно упродовж 72 годин.

Українці зможуть в'їжджати без тесту, але його також необхідно буде зробити впродовж 72 годин. Ця норма не стосуватиметься вакцинованих громадян.

«Ми бачимо, що у деяких регіонах, точково вже є показники, які змінюють в гіршу сторону, тому будемо користуватися механізмом адаптивного карантину. Якщо побачимо, що в деяких регіонах різко зростає госпіталізація або з'являються різко спалахи, адаптивний карантин спрацьовує і ми перейдемо на іншу зону, тобто на жовту або на помаранчеву, або навіть в червону. Тому тут все буде залежати від епідемічної ситуації», – каже Ігор Кузін.

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон

Заступник міністра також зазначив, що відомство планує пропонувати дозволити не проходити самоізоляцію людям, які отримали навіть одну дозу вакцини, щоб стимулювати українців робити щеплення.

«Другий вектор розвитку – посилення лабораторної і протиепідемічної складової. Це розслідування спалахів, відстеження контактних», – додав Ігор Кузін.

Нагадаємо, що через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові вже планували посилити карантинні обмеження. Зокрема, хотіли стежити за виконанням карантинних умов, як-от: дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, а також йшлося про збільшення темпів вакцинації від Covid-19 у Львові.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!