Які зі спортивних майданчиків Львова загальнодоступні. Пояснення

1276 0
Люди скаржаться на закриті спортивні об’єкти інфраструктури.
Фото: «Гарячя лінія міста Львова»

Фото: «Гарячя лінія міста Львова»

На «Гарячій лінії міста Львова» неодноразово з’являлися скарги містян стосовно того, що спортивні майданчики та стадіони міста закриті для загального відвідування. Tvoemisto.tv з'ясувало, як визначається доступність спортивних майданчиків та стадіонів міста. 

Для початку варто зазначити, що муніципальні спортивні майданчики перебувають під керуванням двох установ – ЛКП «Спортресурс» (54 спортивних та дитячо-спортивних майданчика) та управлінням освіти ЛМР (116 з 127 закладів освіти мають 1 або більше спортивних майданчиків або стадіонів). 

Як зазначили в управлінні спорту ЛМР, усі майданчики, які на балансі комунального підприємства «Спортресурс», перебувають у вільному доступі. Графік роботи – 08:00 – 22:00.

Проте в управлінні освіти ЛМР розповіли, що умови доступу до спортивного майданчика регулюються адміністрацією закладу, на території якого він розташований. 

Таким чином використання шкільної спортивної інфраструктури відбувається у 3 етапи:

  • задоволення освітніх потреб дітей мешканців Львівської міської територіальної громади, 

  • після завершення навчального процесу передбачена можливість проведення занять надавачами освітніх послуг, які орендують спортивні майданчики і стадіони для проведення занять дитячих гуртків і секцій із різних видів спорту,

  • після завершення занять гуртків та секцій у мешканців мікрорайону є можливість займатися на шкільних майданчиках та стадіонах. 

Читайте також: Спортивні майданчики у Львові адаптують для людей з інвалідністю

Також міська рада у відповіді на запит повідомила, що у зв'язку з неодноразовим вандальним поводженням зі спорудами доступ до деяких з майданчиків та стадіонів обмежили. Відповідно, для використання цих об’єктів інфраструктури бажаючі повинні узгодити це із адміністрацією закладу, за якою вони закріплені. 

Отож зауважимо, що майданчики, про які йшлося у зверненнях на «Гарячій лінії міста Львова», зокрема, закритий майданчик на вул. Гната Хоткевича, 48, перебуває на балансі ліцею «Сихівський», а отже адміністрація навчального закладу може самостійно розпоряджатися доступністю спортивної інфраструктури. Така ж ситуація зі стадіоном на вул. Володимира Великого, який перебуває у розпорядженні СЗШ № 36.

Нагадаємо, що у львівському ліцеї №70, що на вул. Кривчицька Дорога, 1, функціонує новий спортивний майданчик.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!